Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020 11:48

Κοινότητα Καλαμάτας: Ερωτηματικά για τη στάση του Λύρα θέτει ο Τσώλης

Γράφτηκε από την
Κοινότητα Καλαμάτας: Ερωτηματικά για τη στάση του Λύρα θέτει ο Τσώλης

Ερωτηματικά κι ενστάσεις για τη στάση του προέδρου της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτη Λύρα, στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής, απευθύνει ο σύμβουλος της κοινότητας Ηλίας Γ. Τσώλης.

Αναφερόμενος στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου για το σοβαρό θέμα των αρχαίων, μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, ο κ. Τσώλης κάνει λόγο για απαράδεκτο λανθασμένο χειρισμό από τον πρόεδρο, αναφέροντας: “Ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας κ. Λύρας ψήφισε λευκό στο συγκεκριμένο θέμα, ενώ είχε την ξεκάθαρη εξουσιοδότηση να ψηφίσει υπέρ, μετά από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της κοινότητας, αλλά και την εκπεφρασμένη βούληση του καλαματιανού λαού. Ισχυρίστηκε βέβαια ότι ψήφισε λευκό, επειδή αγνοήθηκε η Κοινότητα Καλαμάτας και δεν στάλθηκε το θέμα για γνωμοδότηση στο Συμβούλιο της κοινότητας. Η αιτιολογία του προέδρου ότι δεν στάλθηκε το θέμα στην κοινότητα να γνωμοδοτήσει δεν ευσταθεί, καθώς σύμφωνα με το νόμο αρμόδιος για να σταλθούν τα θέματα στο Συμβούλιο της κοινότητας είναι ο ίδιος ο Λύρας. Ο πρόεδρος στέλνει τα θέματα, αυτός τα επιμελείται. Αγνόησε το νόμο ή δεν το ήξερε;
Για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως η ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής υπήρξε ξεκάθαρα λανθασμένος χειρισμός προέδρου και μάλιστα του προέδρου της κοινότητας της πρωτεύουσας του νόμου, απαράδεκτο”.


NEWSLETTER