Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 18:54

Δήμος Τριφυλίας: Ομόφωνη απόφαση για κολυμβητήριο Κυπαρισσίας

Δήμος Τριφυλίας: Ομόφωνη απόφαση για κολυμβητήριο Κυπαρισσίας


Ομόφωνα πάρθηκαν όλες οι αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας, που μεταξύ άλλων αποφάσισε τον καθορισμό εκ νέου των όρων της ανοικτής ηλεκτρονικής διαγωνιστικής διαδικασίας «Ενεργειακή αναβάθμιση και αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Κολυμβητήριο Κυπαρισσίας».

Η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση προσφορών είναι στις 6 Νοεμβρίου και το άνοιγμα των προσφορών θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου.
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο Γιάννης Μερκούρης εξέφρασε την ανησυχία για το αν θα προλάβει ο δήμος να το προχωρήσει πριν τελειώσει ο χρόνος. Επισήμανε ακόμα ότι με βάση και την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αντώνη Βλάχου φαίνεται ότι η μελέτη του έργου βασίστηκε στην προετοιμασία που είχε γίνει από εταιρεία ειδικών συμβούλων στην οποία και είχε γίνει ανάθεση. Αναθέσεις για τις οποίες, όπως τόνισε, δεχόμαστε επίθεση από τον δήμαρχο στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά κανένας αντιδήμαρχος δεν παρεμβαίνει να πει γιατί το έχουν κάνει.
Επίσης η Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι η μελέτη εκπονήθηκε από την εταιρεία ειδικών συμβούλων, η προσφορά των οποίων αποδεικνύεται.
Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 21 παρ.2, του Ν.4674/11-03-2020, όπως και η έγκριση χορήγησης 2ης παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Επισκευή Συντήρηση Σχολικών Κτηρίων» για 60 ημέρες μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου.
Από την πλευρά του ο κ. Μερκούρης ζήτησε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Φρούσο να μεριμνήσει ο δήμος να μπει πλεξιγκλάς στον χώρο των Δημοτικών Φιλαρμονικών για να γίνονται τα μαθήματα με ασφάλεια. Από τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρη Στριμπάκο ζήτησε να μάθει ποιες είναι οι οφειλές δημοτών προς το δήμο, αλλά και για συγκεκριμένο κατάστημα που νοικιάζει ο δήμος και αν εξυπηρετείται η ρύθμιση που έχει γίνει.

Κ.Μπ.