Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 11:28

Καλαμάτα: Αναβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής υποσχέθηκε ο Βασιλόπουλος

Γράφτηκε από τον
Καλαμάτα: Αναβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής υποσχέθηκε ο Βασιλόπουλος

 

Την αναβάθμιση της λειτουργίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας ανακοίνωσε στη χθεσινή συνεδρίασή της, ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, επισημαίνοντας ότι θα προεδρεύει ο ίδιος στις συνεδριάσεις της από δω και πέρα.

Η αναβάθμιση της Οικονομικής Επιτροπής είναι η απάντηση της κυβέρνησης της Ν.Δ. και η υλοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει στις δημοτικές αρχές, για τα προβλήματα κυβερνησιμότητας της απλής αναλογικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στην Οικονομική να έχουν την πλειοψηφία που δεν έχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να παίρνουν τις αποφάσεις που θέλουν.
Αρχικά, ο δήμαρχος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση ενός χρόνου της δημοτικής αρχής στη διοίκηση του δήμου, υποστηρίζοντας ότι μέσα από τη σύνθεση, τη συνεννόηση και τη συνεργασία μπορούν να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα.
Ο κ. Βασιλόπουλος είπε ότι οι αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής ενισχύθηκαν και ανέφερε πως “είναι το όργανο διοίκησης του δήμου, τα πάντα περνάνε από την Οικονομική”. Παρατήρησε ότι για όλα τα σοβαρά θέματα θα παρίσταται και θα ενημερώνει υπηρεσιακός παράγοντας και διαβεβαίωσε πως οι εισηγήσεις θα αποστέλλονται στο χρόνο που πρέπει. Πληροφόρησε ότι οι προσκλήσεις με τα θέματα των συνεδριάσεων θα αποστέλλονται σε όλους τους επικεφαλής και σε όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και όποιος θέλει θα παρίσταται και θα έχει τη δυνατότητα να τοποθετείται.

Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα στον Δήμο Καλαμάτας, δεν θα γίνει μέσω της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) του δήμου.
Αυτό ξεκαθαρίστηκε χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου, από τον δήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο, γι’ αυτό και απέσυρε το θέμα, δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια βρήκε τα χρήματα και θα τα διαθέσει από άλλο πρόγραμμα.


Γ.Σ.


NEWSLETTER