Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:02

Καλαμάτα: Νέα δέντρα και γκαζόν σε σημεία της Νέδοντος

Γράφτηκε από την

Νέα δέντρα και γκαζόν πρόκειται να φυτέψει ο Δήμος Καλαμάτας στο χώρο στάθμευσης και σε σημεία της Νέδοντος κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σύμφωνα με ενημέρωσή του, ο Δήμος Καλαμάτας στη διαρκή προσπάθεια για αύξηση του πρασίνου στην πόλη επιχειρεί νέα φύτευση δέντρων στην περιοχή του χώρου στάθμευσης επί της Νέδοντος, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών οι ερασιτέχνες φυτωριούχοι τροπικών φυτών Χρίστος Γεωργιόπουλος ιατρός και ο Παναγιώτης Δημόπουλος τεχνολόγος γεωπόνος προσφέρθηκαν να δωρίσουν τα φυτά που θα φυτευτούν στον παραπάνω χώρο. Τα προς φύτευση φυτά είναι χορίζιες (Chorisia speciosa) και ερυθρίνες (Erythina caffra ή Erythina crysta-galli). Τις επόμενες μέρες θα γίνει η φύτευση με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και των δωρητών των νέων φυτών.
Με βάση την ίδια ενημέρωση, η αποδοχή της δωρεάς στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του πρασίνου στην πόλη (εμπλουτισμός του πρασίνου με νέα είδη ανθοφορούντων μακράς περιόδου, για περισσότερο χρώμα στην πόλη μας, για ψυχική συναισθηματική ανάταση κατοίκων και επισκεπτών, για περισσότερο δροσισμό, για περισσότερο οξυγόνο, για μεγαλύτερη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, για μεγαλύτερο έλεγχο των αιωρούμενων σωματιδίων-ρύπων), αλλά και για να αναδείξει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, που πέρυσι δώρισαν πάλι στο δήμο πάνω από 40 δέντρα ανεπτυγμένα για να φυτευτούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, στον περιβάλλοντα χώρο του νέου Δημαρχείου, στην κεντρική πλατεία και στην περιοχή ανάπλασης Αριστομένους.
Επίσης, στη διαμόρφωση των παρτεριών στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Κεφάλα έως την Ιατροπούλου προχωρά ο δήμος με συνεργείο αυτεπιστασίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το εργατοτεχνικό προσωπικό με τον μηχανικό εξοπλισμό του δήμου προβαίνει σε επιχωμάτωση και διαμόρφωση των παρτεριών, ενώ προβλέπεται κατασκευή αρδευτικού δικτύου, φυτεύσεις, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σπορά χλοοτάπητα από τα συνεργεία των Διευθύνσεων Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.