Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 09:03

Καλαμάτα: Στον δήμαρχο για τα προβλήματα στο κτήριο του Πολυκλαδικού

Γράφτηκε από την

 

Την προβληματική κατάσταση της κτηριακής υποδομής του σχολείου τους έθεσαν χθες στον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο, μαθητές του 6ου Λυκείου Καλαμάτας που στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Πολυκλαδικού, συνοδευόμενοι από καθηγητές τους και εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο κ. Βασιλόπουλος ενημέρωσε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς πως ο δήμος σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ετοιμάζει σημαντικό έργο συντήρησης κοντά στα 2 εκ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στη συνάντηση στην οποία παρέστη και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλίας Γυφτέας, ο δήμαρχος άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους του σχολείου, αναγνωρίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα για πολλά χρόνια αντιμετωπίζει προβλήματα. Μάλιστα, ενημέρωσε πως εντός τους πρώτου 10ημέρου του Οκτωβρίου ολοκληρώνεται η μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου, προκειμένου στη συνέχεια και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου να προχωρήσουν σημαντικές εργασίες συντήρησης που θα αγγίξουν τα 2 εκ. ευρώ.

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος ανέφερε ότι ο δήμος στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες συντήρησης των δεκάδων σχολικών μονάδων που διαθέτει, με τη χρηματοδότηση από την πλευρά της Πολιτείας να μην αρκεί.

Τέλος, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι ο δήμος θα συνεχίσει τις συντηρήσεις και τις παρεμβάσεις στα σχολικά συγκροτήματα με τα μέσα που διαθέτει, μέσω και των εργολαβιών που έχει ενεργοποιήσει.