Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 11:34

Συνάντηση για προώθηση καινοτομίας στον Δήμο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Συνάντηση για προώθηση καινοτομίας στον Δήμο Καλαμάτας


Συνάντηση εργασίας υπό τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Καλαμάτας με αντικείμενο την υποστήριξη του δήμου στην προσπάθεια της AgrEco Innovation να χαρακτηριστεί ως Ευρωπαϊκός Ψηφιακός Κόμβος Καινοτομίας (European Digital Innovation Hubs - EDIHs).

Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης, ο Διονύσης Παπαδάτος εκπρόσωπος του ιδρύματος “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Φώτης Ασημακόπουλος.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, η AgrEco Innovation θα έχει ιδιαίτερη έμφαση στις θεματικές προτεραιότητες που προσδιορίζονται στη γεωργία και τη μεταποίηση, βοηθώντας να αξιοποιηθούν ευκαιρίες που παρουσιάζονται από την ψηφιοποίηση. Ειδικά στην περίπτωση της γεωργίας, θα οδηγήσει τις εξελίξεις προς τις κυκλικές οικονομικές προσεγγίσεις, με έντονη έμφαση στις περιβαλλοντικές πτυχές, συμβάλλοντας στη σχετική ανάπτυξη ικανοτήτων στην περιοχή.
Η κοινοπραξία AgrEco Innovation αποτελείται από συνεργάτες υψηλής εξειδίκευσης, οι οποίοι είναι ειδικοί στον τομέα τους, όπως το ATHENA Research Center, η Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και τα Επιμελητήρια Μεσσηνίας και Αρκαδίας.


NEWSLETTER