Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 11:23

Παράσταση διαμαρτυρίας καθαριστριών στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

Σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καλαμάτας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το βράδυ της Δευτέρας. Απαίτησαν να γίνουν πλήρους απασχόλησης και σημείωσαν πως δεν υπάρχει σωστός καθαρισμός για τα παιδιά μας.


Στη συζήτηση που έγινε εκτός ημερήσιας διάταξης, με πρωτοβουλία του επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλη Μάκαρη, επισημάνθηκε ότι δεν γίνεται ο καθαρισμός που πρέπει σε όλα τα σχολεία του δήμου, για την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό.
Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος και οι μειοψηφίες συμφώνησαν να διεκδικηθεί να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι 14 καθαρίστριες αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης, και στις 74 που προσελήφθησαν ως μερικής απασχόλησης, οι 3 ώρες εργασίας τους να γίνουν 4.
Με την πρόταση αυτή διαφώνησε η “Λαϊκή Συσπείρωση”, που επέμεινε στην πρότασή της “να γίνουν πλήρους οι 74 μερικής, με ευθύνη του δήμου”.
Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Παύλος Κλάδης ανέφεραν ότι δεν μπορεί οικονομικά ο δήμος να καλύψει τόσο πολλά έξοδα.
Η πρόεδρος των σχολικών καθαριστριών Μαρία Μητσέα, που πήρε το λόγο, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “ζητάμε να γίνουμε πλήρους εργασίας. Οι περισσότερες έγιναν 3ωρες. Θέλουμε να γίνεται σωστά η δουλειά, δεν υπάρχει ο σωστός καθαρισμός για τα παιδιά μας. Δεν προλαβαίνουμε. Καθαρίστριες με 15 χρόνια εργασία γίναμε 3ωρες”.
Οι μειοψηφίες επέκριναν το γεγονός ότι στο Δήμο Καλαμάτας εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών πολύ περισσότερες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης σε σχέση με τις πλήρους (74 - 12), αντίθετα με άλλους δήμους της χώρας.
Σημειώθηκε ότι για τα λανθασμένα στοιχεία των χώρων στα σχολεία της Καλαμάτας φταίνε οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και το υπουργείο.