Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2020 17:47

Καλαμάτα: Η ανεξαρτητοποίηση Αγγελή έφερε επίθεση από Μάκαρη

Γράφτηκε από τον

Τσακωμό του επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλη Μάκαρη και του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, με αναφορές σε αποστασία και Ιουλιανά, προκάλεσε η ανεξαρτητοποίηση της συμβούλου Μαρίας Αγγελή από την παράταξη Μάκαρη, το βράδυ της Δευτέρας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας.


Αρχικά, ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Πολίτης διάβασε τις δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης της Μαρ. Αγγελή αλλά και του συμβούλου Γιάννη Δούβα από την παράταξη του καταδικασθέντα στη δίκη της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση.
Στη δήλωσή της η Μαρ. Αγγελή έκανε λόγο για πολιτική και ιδεολογία που πρέπει να είναι μακριά από την αυτοδιοίκηση και ανέφερε πως ανεξαρτητοποιήθηκε για να είναι συνεπής στον εαυτό της και τα πιστεύω της.
Αντιδρώντας ο Μαν. Μάκαρης είπε ότι “το πρόγραμμά μας ήταν σε προοδευτική κατεύθυνση”, ευχήθηκε στην κ. Αγγελή καλή επιτυχία “στην παράταξη που θα εισχωρήσει, είναι προσχώρηση στην παράταξη του δημάρχου”. Δήλωσε πως “ήταν ξεκάθαρη η ιδεολογία μας και το 2014 και το 2019” και εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πράξη προήλθε από το προσκλητήριο του δημάρχου προς αποστασία.
Η αναφορά για προσκλητήριο αποστασίας προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου Θαν. Βασιλόπουλου, που είπε ότι ήταν έντιμη και ξεκάθαρη η δήλωσή του πως συζητάει μόνο με συμβούλους που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και δεν ανήκουν σε παρατάξεις.
“Πού βρισκόμαστε, στο ‘65, στα Ιουλιανά;” αναρωτήθηκε ο δήμαρχος και επέκρινε τον κ. Μάκαρη που αποκαλεί συνεργάτες του “αποστάτες και πουλημένους για ένα μισθό”.
Εκνευρισμένος ο κ. Μάκαρης κάλεσε τον δήμαρχο να ανακαλέσει, σημειώνοντας “δεν είπα πουλημένοι”.
“Τους αποκαλέσατε αποστάτες, πρέπει να έχουμε πολιτική ηθική” επέμεινε ο κ. Βασιλόπουλος, και ο κ. Μάκαρης αντέτεινε “μιλάτε εσείς για πολιτική ηθική, που φέρατε τη Χρυσή Αυγή”.
Στον καβγά έμπλεξαν ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φάβας και ο σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Γιάννης Χριστόπουλος. “Είσαι ο βαστάζος του δημάρχου;” είπε ο Μαν. Μάκαρης απευθυνόμενος στον Γ. Φάβα που πετάχτηκε και διέκοψε. “Η συμπεριφορά σου είναι προκλητική” του επιτέθηκε ο Γ. Χριστόπουλος, και μεταξύ άλλων ο Γ. Φάβας φωνάζοντας τον “στόλισε”, λέγοντάς του “πρέπει να ντρέπεσαι”.
Γ.Σ.