Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 20:10

Επιτροπή στην Τριφυλία για εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Γράφτηκε από τον
Επιτροπή στην Τριφυλία για εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση

Στη σύσταση γνωμοδοτικής και οργανωτικής επιτροπής για τις εκδηλώσεις εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 προχώρησε ο Δήμος Τριφυλίας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οπως τονίστηκε στην εισήγηση «ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 θα αποτελέσει μείζον γεγονός το έτος 2021. Ο δήμος θα πρέπει να προγραμματίσει από τώρα τις δράσεις του, οι οποίες θα αποτελέσουν σημαντική συμβολή και ευκαιρία προβολής του και πέραν της τιμής στο ίδιο το ιστορικό γεγονός, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους 2021».
Την επιτροπή απαρτίζουν: Εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Τριφυλίας και Ολυμπίας ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Καλής. Εκ μέρους του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. η Νατάσα Γλαράκη. Αθανάσιος Ζέρβας κοσμήτορας Πανεπιστημίου Μακεδονίας - Θράκης, καθηγητής Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Σπυρίδων Λίτσας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Θανάσης Χρήστου καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ελένη Βολονάκη λέκτορας Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών. Θεόδωρος Κωτσάκης έφορος Εθνολογικού και Ιστορικού Μουσείου Πατρών, ιδρυτικό μέλος του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Οπλων Πατρών. Φωτεινή Στυλιανού της Κοινωφελούς Επιχείρησης Παιδείας, Πολιτισμού, Αλληλεγγύης, Περιβάλλοντος του Δήμου Τριφυλίας. Ευστάθιος Παρασκευόπουλος εκπαιδευτικός, συγγραφέας. Εκ μέρους του Μουσείου Ζωγραφικής και Φωτογραφίας «Πάνος Ηλιόπουλος» η Χριστίνα Στριμπάκου. Παναγιώτης Λούτος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων-Συνδέσμων Τριφυλίας. Σόνια Τουρκολιά πρόεδρος Μορφωτικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας (Μ.Ε.Σ.Κ.). Θεοδώρα Τσατσάκου πρόεδρος Συλλόγου Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά». Αριστείδης Γκιουλής εκπαιδευτικός, ιστορικός ερευνητής, εκπρόσωπος του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Ανω Πόλης Κυπαρισσίας. Μαρία Γκότση πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Φιλιατρών «Ο Πυρσός». Παρασκευή Παντελάκη πρόεδρος του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών. Νικόλαος Κούρδογλου πρόεδρος του Ομίλου Δράσεων και Πολιτισμού. Isabelle Bachman πρόεδρος του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου (Τ.Ε.Θ.). Ελένη Τσαγκάρη πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Σπυριδούλα Καλκαβούρα πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαργαλιάνων. Ευανθία Παπαγεωργίου εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών «Καλλιπάτειρα». Μαρία Λιακάκη ιστορικός, πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροκαστριτών Τριφυλίας. Δημήτριος Παπακωνσταντόπουλος πρόεδρος Απανταχού Καλονεριτών. Αθανάσιος Πετρόπουλος πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Αιμιλιανός Σεκλός αντιπρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας. Από τον Δήμο Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Νικόλαος Φρούσος, που θα είναι και πρόεδρος.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER