Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 19:30

Την τρίτη φορά συνεδρίασε διά περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον

Τρεις προσκλήσεις χρειάστηκαν για να μπορέσει να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας προχθές το μεσημέρι διά περιφοράς.

Στις προηγούμενες δύο προσκλήσεις, που και πάλι ήταν για συνεδρίαση διά περιφοράς, δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη απαρτία (για αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται τα 2/3 των συμβούλων, δηλαδή να δηλώσουν τη συμμετοχή τους 18 δημοτικοί σύμβουλοι).
Στη χθεσινή συνεδρίαση συμμετείχαν 20 σύμβουλοι από τους 27 που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο, και έτσι η συνεδρίαση έγινε κανονικά. Πάντως όπως έχουν εκφράσει δημοτικοί σύμβουλοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους, διαφωνούν με την επιλογή της δημοτικής αρχής για συνεδριάσεις διά περιφοράς, όταν υπάρχει η δυνατότητα για διά ζώσης συνεδριάσεις κεκλεισμένων των θυρών, είτε με τηλεδιάσκεψη, όπου μπορούν να εκφράζουν τις απόψεις τους, να γίνεται διάλογος και γενικά να υπάρχει πιο εκτενής ανάλυση των θεμάτων για τα οποία καλούνται να αποφασίσουν, και να μην αποφασίζουν βασιζόμενοι μόνο σε μια εισήγηση.
Το σίγουρο επίσης είναι ότι θέλησαν να περάσουν και ένα μήνυμα προς τη δημοτική αρχή, πως δεν μπορεί να τους αγνοεί και να αποφασίζει μονομερώς τις διαδικασίες που θα ακολουθεί στα συλλογικά όργανα.

Κ.Μπ.