Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 20:50

Επέκταση ωραρίου σχολικών καθαριστριών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Επέκταση ωραρίου σχολικών καθαριστριών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Την επέκταση του ωραρίου των σχολικών καθαριστών/τριών για κάλυψη των αναγκών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας. Παράλληλα ψηφίστηκε και η σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού για να καλυφθεί η δαπάνη.


Οπως τόνισε στην εισήγησή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Φρούσος: «Δεδομένων των αυξημένων αναγκών που υπάρχουν στα σχολεία, σε άλλα λόγω μεγάλου μεγέθους όπου δεν επαρκεί η 3ωρη απασχόληση και σε άλλα λόγω μικρής δυναμικότητας (2 αίθουσες) ή απόστασης (Νηπιαγωγείο Μαραθόπολης), όπου μπορούν να καλυφθούν με 1 άτομο σε παραπάνω από μία μονάδες, η αύξηση των ωρών εργασίας του προσωπικού κρίνεται απαραίτητη για την αποτελεσματική κάλυψη αυτών των αναγκών».
Ετσι πρότεινε και κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε η αύξηση απασχόλησης κατά 2,5 ώρες για το Γυμνάσιο Φιλιατρών, κατά 2 ώρες για το 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, κατά 2,5 ώρες για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών, κατά 3 ώρες για το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων και το Νηπιαγωγείο Μαραθόπολης, κατά 3,5 ώρες για το 1ο Δημοτικό Κυπαρισσίας και κατά 1,5 ώρα για το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Φιλιατρών.
Διαφορετική πρόταση για ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του ωραρίου, ψήφισε η μείζων αντιπολίτευση της παράταξης του κ. Κατσίβελα, στην οποία αναφέρουν: «Η προτεινόμενη αύξηση στις σχολικές καθαρίστριες νομίζουμε ότι δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου λόγω του Covid-19. Για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που ορίζει το πρωτόκολλο και να καλυφθούν οι ανάγκες από την απειλή εξάπλωσης του ιού προτείνουμε: Να αυξηθεί κατά δύο ώρες η απασχόληση όλων των καθαριστριών με πλήρη απασχόληση. Γυμνάσιο, 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιατρών να αυξηθεί η απασχόλησή τους τουλάχιστον κατά δύο ώρες. Στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγεία Γαργαλιάνων να απασχοληθεί η υπάρχουσα καθαρίστρια επτά ώρες την ημέρα. Νηπιαγωγείο Μαραθόπολης να προσληφθεί νέα καθαρίστρια με 3ωρη, τουλάχιστον, απασχόληση. Αν πραγματικά θέλουμε να εξασφαλίσουμε συνθήκες ασφαλούς παραμονής των μαθητών στους σχολικούς χώρους είναι απαραίτητες οι προτεινόμενες αυξήσεις στο ωράριο απασχόλησης των καθαριστριών. Η πολιτεία μάς παρέχει αυτή τη δυνατότητα με επιχορηγήσεις και νομοθετικά την οποία και ψηφίζουμε».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER