Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 08:29

Κατσίβελας για βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων

Γράφτηκε από τον
Κατσίβελας για βιολογικό καθαρισμό Γαργαλιάνων

Για 14 μήνες περιδίνηση, «δηλαδή τρικυμία εν κρανίω» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση του συνδυασμού «Τριφυλία Συνεχίζουμε» του Παναγιώτη Κατσίβελα, κατηγορείται η δημοτική αρχή Τριφυλίας για το έργο του βιολογικού καθαρισμού Γαργαλιάνων.

Η μείζων μειοψηφία προτείνει τη σύγκληση διά ζώσης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ληφθούν αποφάσεις και ο δήμαρχος να αναλάβει δεσμεύσεις για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση σημειώνεται:
“Πέρασαν 14 μήνες της δημαρχοντίας Λεβεντάκη και των «συμμάχων» της και ακόμη αναρωτιέται ο κάθε πολίτης τι έχουν κατά νου, τι σχεδιάζουν και ποιος τελικά αποφασίζει.
Ανέλαβαν τη διοίκηση του δήμου και αντί να τρέξουν να ετοιμαστούν, σε όσα λίγα είχαν απομείνει και να καταθέσουν πρόταση χρηματοδότησης εξάντλησαν τις δυνάμεις τους στην εύκολη καταγγελία και σε κάθε ευκαιρία έκλιναν σε όλες τις πτώσεις απειλές για εισαγγελείς, ΕΔΕ και ποινικούς κολασμούς.
Και μετά από 14 μήνες κανένας, ούτε καν αντιδήμαρχοι, ούτε επικεφαλής παρατάξεων, ούτε οι πολίτες, αλλά κυρίως ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο γνωρίζει τι σκέφτεται και τι σχεδιάζει ο κύριος δήμαρχος. Σε ποιους έχει αναθέσει, τι αλλαγές σκοπεύει να κάνει, πότε θα κατατεθεί η πρόταση και σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Κύριοι της δημοτικής αρχής και ιδιαίτερα κύριε δήμαρχε, πότε θα φέρετε το μεγάλο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, πότε θα μάθουμε εμείς και οι Γαργαλιανιώτες τι και με ποιους σχεδιάζετε το έργο, τι επιτέλους έχετε στο μυαλό σας.
Μετά από 14 μήνες και ενώ παιανίσατε το ζήτημα της «αναγκαίας γης» και ενώ σας έγινε πλήρως γνωστό ότι δεν είναι προαπαιτούμενο για να καταθέσετε την πρόταση, έρχεστε να αποφασίσετε την κήρυξη «σε αναγκαστική απαλλοτρίωση και σύσταση αναγκαστικής δουλείας». Σας είχαμε κάνει γνωστό ότι υπάρχουν πιο άμεσοι, πιο γρήγοροι τρόποι. Αντί αυτών εσείς μοιάζει να πετάτε το ζήτημα στα αζήτητα. Ανακοινώσατε πριν ένα χρόνο την σύσταση taskforce για την ταχεία επίλυση του ζητήματος, αλλάξατε νομική ομάδα, όπως αλλάξατε και μελετητές γιατί οι πρώτοι δεν ικανοποιούσαν το αφήγημά σας για «άχρηστη μελέτη». Πότε θα μας εξηγήσετε τι κάνετε; Πότε θα μάθουμε σε ποιους έχετε αναθέσει την «τροποποίηση» της μελέτης και με ποιο περιεχόμενο; Σας έχει εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει αναγκαστική σύσταση δουλείας και αναγκαστική απαλλοτρίωση; Ξέρετε σε ποιο χρόνο θα ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες; Εχετε υπόψη σας ότι υπάρχουν και άλλες σύντομες διαδικασίες για την απόκτηση της αναγκαίας γης; Ότι υπάρχει η απευθείας αγορά, υπάρχει η συναινετική σύσταση δουλείας, ότι υπάρχει η διαδικασία της επίταξης και της αποζημίωσης;
Σε εξήντα μέρες λήγει η προθεσμία για να υποβάλετε πρόταση είτε στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ είτε ακόμη και στο «Α.Τρίτσης». Αλήθεια γιατί δεν φέρνετε θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθεί απόφαση σε ποιο πρόγραμμα θα κατατεθεί η πρόταση χρηματοδότησης; Εχετε σκεφτεί που υπάρχουν οι μεγαλύτερες πιθανότητες ένταξης; Εχετε αντιληφθεί ότι οι πιθανότητες για το ΥΜΕΠΕΡΑΑ στενεύουν εξαιτίας της ολιγωρίας σας;
Από πολλές μεριές (βουλευτές, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πολίτες) σας έχει επισημανθεί ότι ακολουθείτε λάθος δρόμο, ότι θέτετε σε κίνδυνο την χρηματοδότηση και την υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου. Είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας, πριν είναι αργά.
Σας προτείνω την άμεση σύγκληση διά ζώσης και όχι διά της βουβής διά περιφοράς διαδικασίας, του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφού ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις αναλάβετε έναντι ημών, αλλά και των Γαργαλιανιωτών, δεσμεύσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Σε αντίθετη περίπτωση θα φέρετε ακέραια την ευθύνη».

Κ.Μπ.


NEWSLETTER