Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 12:27

Μαντάς με Αθανασόπουλο για θέματα Δήμου Μεσσήνης

Γράφτηκε από την
Μαντάς με Αθανασόπουλο για θέματα Δήμου Μεσσήνης

Τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορονοϊού, το ζήτημα της παραβατικότητας, αλλά και τις ελλείψεις σε εργάτες γης συζήτησαν μεταξύ άλλων σε συνάντησή τους ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος.

Η συνάντηση έγινε χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης, και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, κατά τη διάρκειά της τέθηκαν θέματα αρμοδιοτήτων του Δήμου Μεσσήνης, αλλά και το σοβαρό θέμα της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα, που προϋποθέτει λήψη προληπτικών μέτρων και στον δήμο. Ο δήμαρχος Μεσσήνης τόνισε ότι ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε να αντιμετωπίζει άμεσα τα όποια προβλήματα ανακύπτουν, προκειμένου και αυτό το κύμα να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Ο κ. Μαντάς υπογράμμισε πως η χώρα εισέρχεται σε μια δύσκολη περίοδο με την έξαρση του νέου κύματος της πανδημίας, συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση προέχει η τήρηση των μέτρων.

ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Εκτεταμένη συζήτηση έγινε επίσης για το ζήτημα της ασφάλειας, λόγω της παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε τον κ. Μαντά και διά ζώσης, πέρα από την κοινοποίηση του σχετικού υπομνήματος, για την πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησαν μαζί με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, όπου του εξέθεσαν το πρόβλημα και υπέβαλαν συγκεκριμένες προτάσεις για τροποποιήσεις του νομοθετικού πλαισίου και αυστηροποίηση των ποινών. Χαρακτήρισε σημαντική τη συνδρομή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ενίσχυση της περιοχής με επιπλέον αστυνομική δύναμη, και επανέλαβε ότι πάγιο αίτημα του Δήμου Μεσσήνης είναι η αύξηση της αστυνόμευσης να έχει μόνιμο χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των ενεργειών που σχεδιάζει ο δήμος σε συνεργασία με τους εκ του νόμου εμπλεκόμενους φορείς για την κοινωνική ένταξη, προτάθηκε η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, στον Δήμο Μεσσήνης.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Ακολούθως ο κ. Αθανασόπουλος ενημέρωσε για τον προγραμματισμό του δήμου στην προετοιμασία υποβολής προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ή σε άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία. Συζήτησαν ακόμα για τον πρωτογενή τομέα, για την ανάγκη εκπόνησης προγράμματος αναδιάρθρωσης της συκιάς, για τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών και πατατοπαραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ εξέφρασαν και τον προβληματισμό τους για την έλλειψη εργατών γης, ενόψει και της ελαιοκομικής περιόδου.
Ο δήμαρχος τόνισε πως μεριμνά για την αξιοποίηση του διαθέσιμου υδάτινου πλούτου με την προώθηση διαδικασιών εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για τη δημιουργία λιμνοδεξαμενής Τρικόρφου, έργο το οποίο θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες στις καλλιέργειες συκιάς και ελιάς Καλαμών, κατά προτεραιότητα.


NEWSLETTER