Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 16:44

Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για ΔΑΟΚ Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά” για ΔΑΟΚ Τριφυλίας


Το αίτημά τους για ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Γραφείου της Διεύθυνσης Γεωργίας (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας στα Φιλιατρά επαναφέρουν τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”, με παρέμβασή τους ενόψει της τροποποίησης του ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Σε σχετική του παρέμβαση ο εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος Βασίλης Σπυρόπουλος τονίζει:
«Πέρα από σκοπιμότητες και ανορθολογισμούς κ. Νίκα.
Ενόψει της Συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 4/11/2020, σχετικά με την Τροποποίηση του ΟΕΥ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τα “Ανυπότακτα Φιλιατρά”, παράταξη του Τοπικού Συμβουλίου Κοινότητας Φιλιατρών, παρεμβαίνουν δημόσια πλέον με το κείμενο αυτό. Υποστηρίζουν το δίκαιο αίτημά τους και την αναβάθμιση των ρημαγμένων Φιλιατρών, που αφορά:
α) την ίδρυση Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων στην πόλη των Φιλιατρών, διότι στα Φιλιατρά βρίσκονται οι Κρατικές Γεωτρήσεις και το Φιλιατρινό φράγμα,
β) την επαναλειτουργία Γραφείου της Διεύθυνσης Γεωργίας (ΔΑΟΚ) Τριφυλίας, δομή που προϋπήρχε στα Φιλιατρά της ιδρύσεως της Διεύθυνσης Γεωργίας
Κύριε περιφερειάρχα, κ. επικεφαλής παρατάξεων Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. περιφερειακοί σύμβουλοι, ελπίζουμε και ταυτόχρονα σας προτρέπουμε να λειτουργήσετε στα πλαίσια του ορθολογισμού και της συμμετρικής ανάπτυξης, ώστε να πάρετε την πρέπουσα απόφαση και να δημιουργηθούν στο ΟΕΥ της Περιφέρειας οι δυο συγκεκριμένες διοικητικές δομές. Διότι ο ορθολογισμός είναι αφετηρία ανάπτυξης και ταυτόχρονα ουσιαστικότατο στοιχείο της ευνομούμενης Πολιτείας.
Εδώ έχουμε υποχρέωση να αναφέρουμε μια ορθότατη παρατήρηση του κ. περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, η οποία ειπώθηκε στις 2-3-2019 στο Δημαρχείο Φιλιατρών, κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ Οοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας με τους Εμπορικούς Συλλόγους Τριφυλίας, στην οποία ανέφερε ότι κάθε φορά που έρχεται στα Φιλιατρά, βλέπει περισσότερα σπίτια και καταστήματα κλειστά...
Για να μη συνεχίζονται αυτές οι καταστροφικές συνέπειες ερημοποίησης των Φιλιατρών κ. Νίκα, κ. επικεφαλής των παρατάξεων, κ. περιφερειακοί σύμβουλοι, αποφασίστε με σημείο αναφοράς τον ορθολογισμό και τη συμμετρία. Δώστε ψήφο στο δίκαιο αίτημα των “Ανυπότακτων Φιλιατρών” που είναι και αίτημα όλων των απλών Φιλιατρινών και των συλλογικοτήτων.
Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα είναι ενέργεια που ερημοποιεί και καταστρέφει την πόλη και ταυτόχρονα, μια μαύρη κηλίδα για την ιστορία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Μια μαύρη κηλίδα που θα αφορά και όλους όσους αποφασίσουν πέρα από κάθε ορθολογισμό και συμμετρία.
Η ιστορία όλους θα μας κρίνει».


NEWSLETTER