Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 15:57

Χορήγηση θέσης στάθμευσης για ξενοδοχείο στο κέντρο της Καλαμάτας

Χορήγηση θέσης στάθμευσης για ξενοδοχείο στο κέντρο της Καλαμάτας


Τη χορήγηση θέσης στάθμευσης (προσωρινής) για ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης ενέκρινε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα, αποφάσισε να χορηγηθεί μια θέση στην οποία θα επιτρέπεται αποκλειστικά η στάση ειδικών τουριστικών λεωφορείων δημόσιας χρήσης, ταξί και επιβατηγών ιδιωτικής χρήσης αυτοκινήτων των πελατών του καταλύματος (ξενοδοχείο “George”, Φραντζή και Δαγρέ 5) και μόνο για την επιβίβαση και την αποβίβαση επιβατών, καθώς και τη φόρτωση και την εκφόρτωση των αποσκευών τους. Η θέση προσωρινής στάθμευσης θα είναι μήκους 20 μέτρων στην οδό Κεφάλα, μεταξύ των οδών Σιδηροδρομικού Σταθμού και Χρυσάνθου Παγώνη, εκεί που σήμερα παρκάρουν μοτοσικλέτες.
Ο χώρος στάθμευσης των μοτοσικλετών αποφασίστηκε να μετακινηθεί στην απέναντι πλευρά της οδού Κεφάλα.
Ο πρόεδρος της επιτροπής - αντιδήμαρχος Νίκος Μπασακίδης είπε ότι ο χώρος θα είναι μόνο για στάση, για εξυπηρέτηση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, και όχι για στάθμευση – και ανέφερε πως η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει και θα κόβει κλήσεις.
Οταν, όμως, ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς του ζήτησε να δεσμευτεί ότι η θέση δεν θα είναι για στάθμευση, ο Ν. Μπασακίδης απάντησε ότι δεν είναι θέμα της επιτροπής και δικής του αρμοδιότητας, και ο Δ. Φαββατάς καταψήφισε.
Γ.Σ.