Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2020 20:06

Δήμος Τριφυλίας: Αποδοχή χρηματοδότησης για πρόσβαση ΑΜΕΑ

Γράφτηκε από τον
Δήμος Τριφυλίας: Αποδοχή χρηματοδότησης για πρόσβαση ΑΜΕΑ


Την αποδοχή χρηματοδότησης ύψους 87.420 ευρώ με ΦΠΑ, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ, της Πράξης «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας» αποφάσισε ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη συζήτηση, ακόμη δεν έχει αποφασιστεί σε ποιες σχολικές μονάδες θα γίνουν οι παρεμβάσεις, σημειώθηκε όμως ότι θα πρέπει να γίνουν σε όλες. Η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου μάλιστα επισήμανε: «Θέλω να ρωτήσω, ποιες παρεμβάσεις περιλαμβάνει η μελέτη, πότε θα οριστικοποιηθεί αυτή η μελέτη για να ξέρουμε κι εμείς τι παρεμβάσεις θα γίνουν και σε ποια συγκεκριμένα σχολεία και, εκτός από τη χρηματοδότηση από το Φιλόδημος ΙΙ, ποιο είναι το ποσό που εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί από Ιδίους Πόρους για το σύνολο των εργασιών; Ψηφίζω υπέρ, αλλά με τις παρατηρήσεις των ερωτήσεων, και καλό θα είναι στο εξής όταν πρόκειται να αποφασίσουμε για κάτι να έχει προηγηθεί συζήτηση και διαβούλευση και στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Οικονομική Επιτροπή, για να καταθέτουμε κι εμείς προτάσεις που μπορεί να έχουμε. Να μην ερχόμαστε προ τετελεσμένων γεγονότων. Να προτείνει η δημοτική αρχή, να προτείνουμε κι εμείς, και συλλογικά να λαμβάνονται αποφάσεις για να κάνει μελέτες η Τεχνική Υπηρεσία, γιατί μπορεί κάποια ανάγκη να μην έχει πέσει στην αντίληψη και στη γνώση της Διοίκησης και, επίσης, αυτός είναι ο θεσμικός μας ρόλος. Να ελέγχουμε, να προτείνουμε κι όχι μόνο να ψηφίζουμε υπέρ, κατά, λευκό».
Επίσης από την Οικονομική Επιτροπή έγινε η έγκριση του πρακτικού Ι του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «Κατασκευή Συνθετικού Τάπητα Στίβου (ταρτάν) στο Δημοτικό Στάδιο Φιλιατρών», όπου στον διαγωνισμό υπήρχαν 3 συμμετέχοντες. Από αυτούς ο οικονομικός φορέας με τη μεγαλύτερη προσφορά στη συνέχεια αποκλείστηκε, καθώς σύμφωνα με το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού δεν είχε υποβάλει εγγυητική επιστολή συμμετοχής.
Έτσι προσωρινός ανάδοχος του έργου είναι ο οικονομικός φορέας Αλφα Εργκο Σπορ Α.Ε., με μέση έκπτωση προσφοράς 17 %, επί του προϋπολογισμού της μελέτης και συνολικό ποσό οικονομικής προσφοράς τα 499.660,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%).
Ακόμη, εγκρίθηκε το Πρακτικό ΙΙ ελέγχου δικαιολογητικών της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την εκτέλεση της προμήθειας «Δημοτική οδοποιία Φιλιατρών». Έτσι κατακύρωσε το διαγωνισμό στον Ηλία Παναγόπουλο, με ποσοστό μέσης έκπτωσης 25,01%, επί του προϋπολογισμού της μελέτης και συνολικό ποσό οικονομικής προσφοράς 201.980,16 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Κ.Μπ.


NEWSLETTER