Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 06:52

Εμειναν από τρόφιμα και μάγειρες οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Εμειναν από τρόφιμα και μάγειρες οι παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Τριφυλίας

Χωρίς τρόφιμα για το μεσημεριανό φαγητό έχουν μείνει οι 3 από τους 4 παιδικούς σταθμούς του Δήμου Τριφυλίας και σύντομα αναμένεται αυτό να συμβεί και στον τέταρτο παιδικό, ενώ πρόβλημα υπάρχει και με τους μάγειρες, που... απουσιάζουν εντελώς από 2 σταθμούς.

Πρόβλημα με το φαγητό -με αποτέλεσμα οι γονείς να αναγκάζονται να δίνουν οι ίδιοι στα παιδιά τους φαγητό σε καθημερινή βάση- αντιμετωπίζουν οι παιδικοί σταθμοί σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους, που δεν έχουν ούτε μάγειρα, αλλά και στο Κοπανάκι, ενώ οριακή είναι η κατάσταση στον παιδικό της Κυπαρισσίας που αναμένεται να ξεμείνει από τρόφιμα τις επόμενες μέρες. Κι όλα αυτά, γιατί υπάρχουν χρωστούμενα προς τους προμηθευτές ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες.

Την κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Γιάννης Κατσούλας σημειώνοντας πως στους 3 παιδικούς υπάρχει αυτό το πρόβλημα. Ετσι αυτή την στιγμή στους παιδικούς του δήμου δίνεται μόνο πρωινό και δεκατιανό, που είναι ένα φρούτο. Σημείωσε δε πως από την πλευρά του δήμου τα τροφεία έχουν οριστεί στο ελάχιστο αλλά και πάλι είναι γονείς που αδυνατούν να τα πληρώσουν, ενώ και τα χρήματα που έχουν έρθει από το ΕΣΠΑ είναι σημαντικά μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Και συμπλήρωσε:

«Παρότι δεν είμαστε υποχρεωμένοι, είχαμε πάρει απόφαση και επιλογή μας ήταν τα παιδιά να σιτίζονται στους παιδικούς σταθμούς» - τονίζοντας ότι υπάρχουν προβλήματα και με το προσωπικό αφού σε Φιλιατρά και Γαργαλιάνους από το τέλος του 2012 έχουν μείνει χωρίς μάγειρες. Εχει γίνει, μας είπε, ο διαγωνισμός για την πρόσληψη νέων αλλά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αν δεν τρέξει το ΕΣΠΑ.

Οσον αφορά τη θέρμανση ήταν κατηγορηματικός ότι κανένας παιδικός σταθμός δεν έχει ξεμείνει από πετρέλαιο.

 


NEWSLETTER