Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 20:13

Μέτρα για το κορονοϊό στο Δήμο Μεσσήνης

Μέτρα για το κορονοϊό στο Δήμο Μεσσήνης


Ο Δήμος Μεσσήνης υλοποιεί όλα τα υγειονομικά μέτρα και τις υποχρεώσεις του στον αγώνα κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, διαβεβαίωσε ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης.


Ενημερώνοντας και απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκου Κοτταρίδη, ο δήμαρχος είπε ότι την Τετάρτη έγιναν τεστ για τον κορονοϊό από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε 88 εργαζόμενους του δήμου. Πληροφόρησε πως θα γίνουν την ερχόμενη Τετάρτη σε άλλα 80 άτομα και προέτρεψε τους δημοτικούς συμβούλους να κάνουν και αυτοί, αν επιθυμούν.
Ο κ. Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι σε περίπτωση κρούσματος ενημερώνεται επίσημα ο ΕΟΔΥ και κάνει ιχνηλάτηση, ενώ ενημερώνεται και η Αστυνομία και αυτοί που έχουν νοσήσει πρέπει να μείνουν στο σπίτι.
Διευκρίνισε ότι “εμείς έχουμε υποχρέωση να κάνουμε απολύμανση σε δημοτικούς χώρους όπου εκδηλώνονται κρούσματα (Λύκειο Μεσσήνης, Παιδικός Σταθμός, Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεταλιδίου)”, ενώ για το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης και της βοήθειας σε άτομα που νοσούν και είναι μόνα τους, που έθεσε ο κ. Κοτταρίδης, απάντησε πως πηγαίνουν κοινωνικοί λειτουργοί από το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” και συνδράμουν ουσιαστικά.
Ο τέως δήμαρχος - ανεξάρτητος σύμβουλος Γιώργος Τσώνης είπε ότι πρέπει να προηγείται η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, σε περίπτωση κρούσματος, και αφού υπενθύμισε τη χρηματοδότηση του δήμου από την κυβέρνηση για τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό, ρώτησε πού και πώς διατέθηκαν τα χρήματα.
Εκφράζοντας την αγωνία του, ανέφερε ότι “είχαμε 51 κρούσματα χθες, πού κατανέμονται; Θα πρέπει να ενημερώνεται ο κόσμος, για να δίνεται μεγαλύτερη προσοχή, εκεί όπου τα κρούσματα είναι περισσότερα”. Ενημέρωσε ότι “φίλος μου τράκαρε σε τροχαίο και στο νοσοκομείο βρέθηκε θετικός, και είχε έρθει σε επαφή με χιλιάδες” – και πρόσθεσε: “Η Μεσσήνη, για παράδειγμα, έχει 2 κρούσματα. Ο κόσμος να ενημερωθεί, να προσέχει, να κλειστεί μέσα”.
Απαντώντας ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος παρατήρησε ότι “αυτό γίνεται, υπάρχει ενημέρωση. Υπήρχε κρούσμα στο Χατζή και ενημερώθηκε ο πρόεδρος. Ενημερώνεται άμεσα η τοπική κοινωνία, την άλλη μέρα το πρωί”.
Γ.Σ.