Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 15:40

Χωρίς απαρτία το διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από τον
Χωρίς απαρτία το διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Δεν συμπλήρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία η χθεσινή διά περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας και έτσι δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόλις 11 δημοτικοί σύμβουλοι από τους 27 δήλωσαν το «παρών», δηλαδή την συμμετοχή τους στην συνεδρίαση, η οποία και θα επαναληφθεί με τα ίδια θέματα την ερχόμενη Τρίτη 10 του μηνός στις 12 το μεσημέρι.
Να θυμίσουμε πως τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη είναι:
Τροποποίηση Προϋπολογισμού και Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Τριφυλίας έτους 2020. Έγκριση δαπάνης - παραλλαγής δικτύου της ΔΕΔΔΗΕ έμπροσθεν Γυμνασίου-Λυκείου Φιλιατρών. Ανανέωση Προγραμματικής Σύμβασης με τον ΟΑΕΔ για την λειτουργία του Γραφείου Ανταποκριτή ΟΑΕΔ στην ΔΕ Φιλιατρών του Δήμου Τριφυλίας για το έτος 2021. Ανανέωση άδειας λειτουργίας Ανοικτής Κολυμβητικής δεξαμενής της Εταιρείας «Αθ. Κόντογλου και Σια ΕΕ» που βρίσκεται στην θέση Μάτι Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας. Τροποποίηση της Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 161/2020 με θέμα: Επέκταση ωραρίου Σχολικών καθαριστών/τριών για κάλυψη αναγκών ως προς τις ώρες επέκτασης ωραρίου του προσωπικού ΥΕ Καθαριστρών/τριών Σχολικών Μονάδων. Ορισμός Εκπροσώπων και παροχή εξουσιοδότησης για την διαχείριση των Τραπεζικών Λογαριασμών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Συγκρότηση Επιτροπής Οριστικής παραλαβής του έργου: «Επισκευή Παλαιού Λυκείου Φιλιατρών». Εισήγηση επί του θέματος «Μελέτη οριοθέτησης τμήματος ρέματος στη θέση Όζενα ή Μπάρλας σε περιοχή εκτός σχεδίου της ΤΚ Μαραθόπολης της ΔΕ Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας».
Να σημειώσουμε ότι παρέμβαση για την διαδικασία που ακολουθείται έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Δριμής στην οποία τονίζει: «Η τραγωδία συνεχίζεται. 2 ώρες πριν το τέλος της 26ης συνεδρίασης, που δεν γνωρίζουμε πότε άρχισε καθώς στην πρόσκληση δεν αναφέρεται χρόνος έναρξης όπως ο νόμος ορίζει, έρχεται θέμα εκτός ημερησίας διάταξης. Να περιμένουμε και άλλο θέμα μέχρι τις 12; Οι θεσμοί και οι θεσμικοί παράγοντες ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να υπερασπιστούμε τη λογική και τη θεσμική λειτουργία. Για το φαινόμενο έχουμε τοποθετηθεί δημόσια από χθες 05/11/2020. Αρκετά.»

Κ.Μπ.

(Φωτογραφία αρχείου)


NEWSLETTER