Σάββατο, 07 Νοεμβρίου 2020 16:43

Παρέμβαση Μερκούρη για open mall Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την

«Τι συμβαίνει με το open mall Κυπαρισσίας;» αναρωτιέται σε επιστολή του ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Μερκούρης. Καταλογίζει στο δήμαρχο πως εδώ και 14 μήνες έχει δώσει πολλές υποσχέσεις και δεσμεύσεις αλλά δεν έχει κάνει καμία ενέργεια.

Χαρακτηριστικά ο κ. Μερκούρης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τονίζει: “Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, την 27η Οκτωβρίου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας στο γραφείο του δημάρχου, με υπηρεσιακούς παράγοντες και την παρουσία του τεχνικού συμβούλου, μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας και του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”. Στη συνάντηση απουσίαζε ο συνδικαιούχος του έργου το Επιμελητήριο Μεσσηνίας χωρίς να γίνεται σχετική αναφορά για την απουσία του. Ούτε φυσικά και το Τοπικό Συμβούλιο της πόλης.
Με δελτίο τύπου ο Εμπορικός Σύλλογος ευχαρίστησε το δήμαρχο και τον τεχνικό σύμβουλο για την πολιτική βούληση (πόσες φορές έχει εκφρασθεί;) να ολοκληρωθεί το έργο καταλήγοντας με τη φράση-δέσμευση των παρισταμένων στη συνάντηση «…θα ήταν τρελός κάποιος που δεν θα ήθελε το έργο».
Αν όλα αυτά έτσι έχουν, την επόμενη ημέρα, γιατί κυκλοφόρησε το αφήγημα ότι δεν υπάρχει μελέτη για το συγκεκριμένο έργο; Η πράξη ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ πού στηρίχτηκε; Ο Τεχνικός Σύμβουλος του έργου σε συνεννόηση με το Δήμαρχο από το Μάρτιο και δύο μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης πού ήταν και τι έκανε; Προς τι οι πολλές δεσμεύσεις του Δημάρχου για την ολοκλήρωση του έργου; Κάτι δεν πάει καλά και επιμελώς αποκρύπτεται;
Θεωρώ απαραίτητη μια αναδρομή στην πορεία του έργου:
04-06-2018: Πρόσκληση για φορείς και Αποφάσεις για ένταξη. Το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας με την αριθ. 307/2018 Απόφαση εγκρίνει την υποβολή πρότασης του Δήμου στο πρόγραμμα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου», δικαιούχος ο Δήμος και συνδικαιούχος το Επιμελητήριο Μεσσηνίας
08-07-2019: Δημοσιεύτηκε η πράξη ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ.
11-10-2019: Σε εθιμοτυπική επίσκεψη το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου στο Δήμαρχο μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και αυτό του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.
22-10-2019: Σε εθιμοτυπική επίσκεψη του Προέδρου του Επιμελητηρίου ,παρόντων και μελών του Δ,Σ. του Συλλόγου ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για «έντονη συνεργασία»!
27-01-2020: Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας με επιστολή του στο Δήμαρχο διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση έναρξης υλοποίησης του έργου.
29-01-2020: Με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαντά Περικλή πραγματοποιείται συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου με το Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και ανακοινώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί όλα τα απαραίτητα βήματα και για την υλοποίηση απομένει η αγαστή συνεργασία Δήμου, Επιμελητηρίου και Εμπορικού Συλλόγου, ώστε να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τους όρους υπαγωγής στο πρόγραμμα.
30-01-2020: Πραγματοποιείται συνάντηση με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους Βλάχο, Στριμπάκο και τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων.
11-03-2020: Συνάντηση εργασίας Προέδρου Επιμελητηρίου με Δήμαρχο.
05-06-2020: Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα Θάρρος επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από το Δήμο για την πορεία των απαιτούμενων εργασιών και τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ασφυκτικά και ο κίνδυνος να χαθεί το έργο είναι ορατός… «…παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει ».
24-08-2020: Υπογράφτηκε σύμβαση για την παροχή Συμβουλευτικής Υπηρεσίας για την υλοποίηση του έργου Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Κυπαρισσίας. Δύο μήνες τι ενέργειες έκανε ο Τεχνικός Σύμβουλος; Το απόλυτο τίποτα διότι ούτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αναφέρεται στη σύμβαση και ούτε κάτι είχε να πει στη συνάντηση. Ενημερώθηκε, μάλλον, παρά ενημέρωσε. Γιατί κύριε Δήμαρχε δεν αναθέσατε στο μελετητή που γνώριζε το έργο και θα το έτρεχε πιο γρήγορα; Μία, ακόμη, υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε.
Κύριε Δήμαρχε. Δεκατέσσερις μήνες είστε Δήμαρχος. Υποσχέσεις και δεσμεύσεις, πολλές, ότι το έργο θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί. Ενέργεια μέχρι τώρα καμία! Η πράξη ένταξης του έργου δημοσιεύθηκε ένα μήνα πριν αποχωρήσει η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν δεν υπάρχει μελέτη όπως ισχυρίζεστε ή υπάρχουν ελλείψεις στο φάκελο του έργου, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα τι κάνατε; Υβρίζατε και απειλούσατε. Το παιχνίδι να μεταθέτετε τις ευθύνες σε άλλους τελείωσε. Πολλές φορές σας επισημάναμε ότι ο παραγκωνισμός και η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου είναι εις βάρος της λειτουργίας του Δήμου και των συμφερόντων των δημοτών. Τα λάθη των επιλογών σας, δυστυχώς, πληρώνει ο τόπος».