Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 16:40

Απαρτία αλλά χωρίς πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Γράφτηκε από την

Τέσσερις προσκλήσεις για συνεδριάσεις χρειάστηκαν για να επιτευχθεί απαρτία στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, το οποίο κατάφερε να συνεδριάσει το περασμένο Σάββατο διά περιφοράς.

Μάλιστα από ό,τι πληροφορηθήκαμε, υπήρχε απόλυτη απαρτία και στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι 27 δημοτικοί σύμβουλοι.
Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέον στο Δήμο Τριφυλίας η δημοτική αρχή έχει απολέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο την πλειοψηφία, που είχε σχηματίσει κατά τον πρώτο χρόνο της θητείας της με τις συνεργαζόμενες παρατάξεις από την αντιπολίτευση, της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, του Ευστάθιου Ανδρινόπουλου και του Σωτήρη Μπακούρου. Μετά από ένα χρόνο οι δύο πρώτες παρατάξεις έχουν πάψει να συνεργάζονται πλέον με την παράταξη της πλειοψηφίας, ενώ ούτε και η παράταξη του δημάρχου που απαρτίζεται από 7 συμβούλους παραμένει συμπαγής και μάλιστα από την πρώτη στιγμή, κάτι που έχει φανεί σε πολλές συνεδριάσεις.
Έτσι πλέον είναι στο «χέρι» των αντιπολιτεύσεων το πότε θα έχει απαρτία το Συμβούλιο ,αλλά και ποια θέματα θα περάσουν, γεγονός που ίσως αναγκάσει το δήμαρχο να είναι πιο διαλλακτικός και κατά το κοινώς λεγόμενο να βάλει «νερό στο κρασί του». Η πορεία του χρόνου θα δείξει…