Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:50

Ικανοποίηση Λύρα για την ίδρυση δημοτικών υπνωτηρίων

Γράφτηκε από την

Την ικανοποίησή του για την απόφαση της δημοτικής αρχής σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία δημοτικών υπνωτηρίων εκφράζει ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.


Σε γραπτή του δήλωση, αφού αναφέρει ότι “διεκδικούμε για την πόλη μας, για την Κοινότητά μας, και με πρώτη έννοια και ενδιαφέρον την αλληλεγγύη για τον συμπολίτη μας”, παρατηρεί πως “το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας με την 24/2020 (30-6-2020) ομόφωνη απόφασή του είχε προτείνει τη δημιουργία Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Αστέγων στην Καλαμάτα, προτείνοντας παράλληλα ως χώρο εγκατάστασης και λειτουργίας αυτού, τα κτήρια του «Διοκλή» όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος. Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας ενισχύει την κοινωνική συνοχή, την πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και παραβατικότητας και κοινωνικού αποκλεισμού”.
Τέλος, ο κ. Λύρας επισημαίνει ότι “ευχή μας και προσδοκία μας είναι, οι άνθρωποι οι οποίοι θα ενταχθούν στη νέα αυτή κοινωνική δομή του δήμου μας, με την κατάλληλη υποστήριξη και τη βοήθεια ειδικών προγραμμάτων, να ισορροπήσουν, ψυχολογικά, σωματικά και κοινωνικά, ώστε να «επιστρέψουν» στην κοινωνία”.