Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 15:10

Να διατεθούν τάμπλετ σε μαθητές που έχουν ανάγκη ζητεί ο Χριστόπουλος

Γράφτηκε από την
Να διατεθούν τάμπλετ σε μαθητές που έχουν ανάγκη ζητεί ο Χριστόπουλος


"Προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα" ζητεί με νέα ερώτησή του ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιάννης Χριστόπουλος.

Αναλυτικά η ερώτηση:
“Γνωρίζετε πως από τις 11/3 και τουλάχιστον μέχρι τις 10/5 με απόφαση του ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. και εισήγησης ειδικών στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων. Με ευσυνειδησία και αίσθημα ατομικής ευθύνης παρά τις ανυπέρβλητες δυσκολίες οι εκπαιδευτικοί αμέσως ξεκίνησαν εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με στόχο την επαφή και τη δημιουργία αισθήματος ασφάλειας και κανονικότητας στους μαθητές των. Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια και τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας.
Σε αυτή τη διαδικασία αμέσως έγινε αντιληπτό το έλλειμμα υποδομών (τάμπλετ ή λάπτοπ) σε πολλούς μαθητές, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Δυστυχώς η Πολιτεία και συγκεκριμένα το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. με συνεχείς αλληλοσυγκρουόμενες εγκυκλίους αντί να επιλύσει το πρόβλημα, το επιδείνωσε και στο τέλος ανακοίνωσε πως δεν θα αποσταλούν ταμπλετ ή λάπτοπ σε μαθητές, παρά του χρόνου(!) θα δοθούν σε σχολεία 1 ανά 50 μαθητές!
Ύστερα από τις διαπιστωμένες ανάγκες που υπάρχουν προτείνω:
Ο Δήμος Καλαμάτας να προβεί σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ σε μαθητές που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σημειώνω πως άλλοι δήμοι όπως της Μεσσήνης έχουν προχωρήσει έγκαιρα σε προμήθεια και διάθεση τάμπλετ στους μαθητές.
Ερωτάται η δημοτική αρχή αν προτίθεται άμεσα να προχωρήσει σε σχετική πρωτοβουλία".


NEWSLETTER