Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 16:33

Υπογραφή σύμβασης για Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας

Γράφτηκε από την
Υπογραφή σύμβασης για Γυμνάσιο - Λύκειο Χώρας

Υπογράφηκε στο Δήμο Πύλου - Νέστορος η σύμβαση για το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας, προϋπολογισμού 272.903,22 ευρώ.

Η σύμβαση υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου από τον δήμαρχο Παναγιώτη Καρβέλα και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας “Geogenesis Α.Ε.” Ευγένιο Παπαδόπουλο.
Το συγκεκριμένο έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηριακού συγκροτήματος του Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας, με κύριο σκοπό τη μείωση της εξάρτησης του σχολείου από εξωτερικές πηγές ενέργειας.
Εκτενέστερα, τα κτήρια για τη θέρμανσή τους χρησιμοποιούν λέβητες πετρελαίου. Οι καταναλώσεις που έχουν αφορούν την ηλεκτρική ενέργεια και οφείλονται στο φωτισμό και τη θέρμανση. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν την προσθήκη θερμομόνωσης στις αίθουσες και την αντικατάσταση των υφιστάμενων κουφωμάτων με θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα, την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος και φωτιστικών σωμάτων με αντίστοιχα Led, καθώς και την προσθήκη συστημάτων ανίχνευσης κίνησης και μείωσης της έντασης φωτός.


NEWSLETTER