Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 10:35

Καλαμάτα: Συγγνώμη Μπάκα για “μπέρδεμα” με ελιές

Καλαμάτα: Συγγνώμη Μπάκα για “μπέρδεμα” με ελιές

Δημόσια συγγνώμη από τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο ζήτησε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, για το θέμα κτήματος με ελιές του δήμου, δίπλα στο 22ο Δημοτικό Σχολείο, γιατί είχε παραλείψει να τον ενημερώσει.


Το θέμα είχε θέσει σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς και είχε προκληθεί αντιπαράθεση. Ο κ. Φαββατάς είχε πει ότι η μίσθωση του συγκεκριμένου κτήματος είχε λήξει από την άνοιξη του 2019, δεν είχε δημοπρατηθεί εκ νέου η μίσθωσή του και αντιδήμαρχος, όπως είχε ενημερωθεί, είχε δώσει εντολή πρόσφατα, να μαζευτεί το κτήμα από τον προηγούμενο εκμισθωτή. Τότε είχαν υπάρξει αντιδράσεις και ο δήμαρχος είχε ζητήσει από τον Δ. Φαββατά να κατονομάσει τον αντιδήμαρχο, αλλιώς θα ήταν κοινός συκοφάντης. Ο Δ. Φαββατάς επανήλθε για το ίδιο θέμα, για το δημοτικό κτήμα με τις ελιές, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.
Ο αντιδήμαρχος Σαράντος Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι “θα έπρεπε νωρίτερα να έχει πάρει το δρόμο του, το θέμα”, να γίνει δηλαδή νέα δημοπρασία μίσθωσης. Διευκρίνισε πως “δεν είπα ότι θα ελέγξω ή θα τιμωρήσω την υπηρεσία” και βεβαίωσε ότι ο προηγούμενος εκμισθωτής μάζεψε τις ελιές και παρέδωσε στο δήμο το ελαιόλαδο που έπρεπε, το οποίο μέσω του Δημοτικού Παντοπωλείου προσφέρεται σε οικονομικά αδύνατους δημότες.
Ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον δήμαρχο που παρέλειψε να τον ενημερώσει. Αναγνώρισε ότι αυτός είχε δώσει την εντολή στην υπηρεσία να μαζευτούν οι ελιές, για να μη χαθεί το λάδι που θα έπαιρνε ο δήμος. Οσον αφορά το ερώτημα γιατί δεν το αναγνώρισε στην Οικονομική Επιτροπή, απάντησε πως δεν είχε αντιληφθεί τι είχε θέσει στην επιτροπή ο κ. Φαββατάς.
Μετά από αυτό ο δήμαρχος δήλωσε ότι ανακαλεί τη φράση πολιτικός συκοφάντης (που στρεφόταν προς τον σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας), αναφέροντας πως δεν ήξερε ότι την εντολή την είχε δώσει ο κ. Μπάκας.
Πάντως, στην επιτροπή ο δήμαρχος είχε συμφωνήσει με την πρόταση του Δ. Φαββατά το συγκεκριμένο κτήμα να αξιοποιηθεί προς όφελος του 22ου Δημοτικού Σχολείου, για επέκταση του προαυλίου του.
Γ.Σ.