Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020 15:30

Αντικατάσταση παλιών φαναριών στην Καλαμάτα

Αντικατάσταση παλιών φαναριών στην Καλαμάτα

Εργο για την αντικατάσταση παλιών προβληματικών φαναριών και τη συντήρησή τους σε 22 σημεία, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ, προγραμματίζει ο Δήμος Καλαμάτας,.


Στην τελευταία της συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε τη μελέτη που αφορά “την αντικατάσταση του εξοπλισμού (ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού) σε συγκεκριμένους κόμβους φωτεινών σηματοδοτών, λόγω παλαιότητας, διότι παρατηρούνται πλέον ελλείψεις των απαραίτητων ανταλλακτικών που απαιτούνται για τη συντήρησή τους, λόγω του γεγονότος ότι οι εταιρείες κατασκευής έχουν πάψει πλέον να τα διαθέτουν στην αγορά”.
Προβλέπεται να αντικατασταθεί η συσκευή φωτεινής σηματοδότησης, στη θέση της οποίας θα τοποθετηθεί νέα σύγχρονης τεχνολογίας κατάλληλη για φωτεινούς σηματοδότες LED. Παράλληλα, θα αντικατασταθούν όλα τα φωτιστικά σώματα (φανάρια) με λαμπτήρες πυρακτώσεως με τα αντίστοιχα τεχνολογίας LED.
Οι κόμβοι που θα αντικατασταθούν στα πλαίσια της μελέτης είναι: α) Νοσοκομείου, Ασπροχώματος θέση (Ζαφείρη), Αρτέμιδος - Νέας Εισόδου και Βασιλέως Γεωργίου -Ακρίτα.
Επίσης, η μελέτη περιλαμβάνει την πρόβλεψη συντήρησης των εγκαταστάσεων φωτεινής σηματοδότησης που είναι τοποθετημένες σε όλη την έκταση του δήμου, σε 18 σημεία στην πόλη, 2 στο Ασπρόχωμα, στο Νοσοκομείο και στη Θουρία.