Σάββατο, 05 Δεκεμβρίου 2020 12:01

Πρωτοβουλίες για στήριξη της Ελιάς Καλαμάτας ΠΟΠ

Γράφτηκε από την

Τις διεκδικήσεις αναφορικά με το ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας στηρίζει ο Δήμος Καλαμάτας, ο οποίος έχει προ καιρού τοποθετηθεί δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο για το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, στο πλαίσιο αυτό διαρκείς είναι οι επαφές προκειμένου από την πλευρά του δήμου να στηριχθεί η πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας, για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.
Σε χθεσινή συνάντηση στο Δημαρχείο, μεταξύ του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του γενικού διευθυντή της Ενωσης Μεσσηνίας και γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου, τέθηκε -μεταξύ άλλων- επί τάπητος το θέμα της προσφυγής που έχει υποβάλει ο ΣΥΜΕΠΟΠ εναντίον της υπουργικής απόφασης Αποστόλου, που κατέτασσε το "Καλαμάτα" ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών, και των επιπτώσεων που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή στους Μεσσήνιους παραγωγούς και στο ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας. Η προσφυγή εκδικάζεται στις 15 Δεκεμβρίου. Ακόμα, στη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την αίτηση τροποποίησης ήσσονος σημασίας των προδιαγραφών του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ
Με πρωτοβουλία του δημάρχου για το θέμα αυτό και λόγω της στήριξης που οι φορείς της αυτοδιοίκησης οφείλουν να δώσουν στην προσπάθεια που εξελίσσεται, έχει προγραμματιστεί μεθαύριο Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τηλεδιάσκεψη των δημάρχων της Μεσσηνίας, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και του γενικού διευθυντή της Ενωσης.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Καλαμάτας, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συνολική πρόταση υποστήριξης και ενίσχυσης των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Αλλωστε, όπως αναφέρει, για το Δήμο Καλαμάτας αποτελεί πάγια θέση η υποστήριξη φορέων της περιοχής που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα, καθώς και η με οποιονδήποτε τρόπο στήριξη των παραγωγών της περιοχής, που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για την ταυτότητα του δήμου μας.