Κυριακή, 06 Δεκεμβρίου 2020 16:30

Πρόταση για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από την
Πρόταση για Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

 

Πρόταση στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) υπέβαλε την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου ο Δήμος Πύλου-Νέστορος.

Η πρόταση έχει προϋπολογισµό 39.680 ευρώ και αφορά τη χωροθέτηση περίπου 25 δηµοσίως προσβάσιµων σηµείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχηµάτων και θέσεων στάθµευσης αυτών, εντός των ορίων διοικητικής ευθύνης του δήμου.
Τα ΣΦΗΟ προαπαιτούνται για την ανάπτυξη των υποδομών ηλεκτροκίνησης, καθώς ουσιαστικά αποτελούν τον οδικό χάρτη χωροθέτησης των δημόσιων θέσεων στάθμευσης και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Με αφορμή την κατάθεση του αιτήματος, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε ότι “συνεχίζουμε την προσπάθεια εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων, για υλοποίηση έργων με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου μας. Με την υποβολή της πρότασης για τα ΣΦΗΟ διεκδικούμε εμπράκτως την εφαρμογή ουσιαστικών παρεμβάσεων στον δήμο και θέτουμε τις βάσεις για έναν περιβαλλοντικά ορθό και έξυπνο τρόπο μετακίνησης”.
Η εκπόνηση των ΣΦΗΟ για τους δήμους χρηματοδοτείται από πόρους του Πράσινου Ταμείου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2020”.


NEWSLETTER