Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013 06:24

Πληρωμές από Δευτέρα στο Δήμο Μεσσήνης - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Γράφτηκε από την
Πληρωμές από Δευτέρα στο Δήμο Μεσσήνης - Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός

Από τη Δευτέρα ο Δήμος Μεσσήνης επανέρχεται σε κανονική λειτουργία, μετά από 2 εβδομάδες με προβλήματα στις πληρωμές του. Ο προϋπολογισμός του 2013 εγκρίθηκε από το γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκα και είναι συνολικού ύψους 32,5 εκ. ευρώ. 

 

Σύμφωνα με το δήμαρχο Στ. Αναστασόπουλο, τα τακτικά έσοδα ανέρχονται σε 7,4 εκ. και τα έκτακτα σε 15,8 εκ. ευρώ, ενώ τα έξοδα για λειτουργικές δαπάνες ανέρχονται σε 9,5 εκ. και για επενδύσεις σε 17,1 εκ. ευρώ.

Τα 11,2 εκ. ευρώ των επενδύσεων προέρχονται από το ΕΣΠΑ και αφορούν τα εξής ενταγμένα έργα: Κατασκευή εξωτερικού αγωγού ύδρευσης για ενίσχυση υδρευτικών αναγκών από πηγές Αγίου Παύλου προς τοπικές κοινότητες και Δημοτική Κοινότητα Μεσσήνης Α' φάση. Αποχέτευση ακαθάρτων και εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Πεταλιδίου (6,3 εκ.). Βελτίωση οδού Βελίκα - Νεοχώρι. Οδικό δίκτυο Δροσιά - Κουρτάκι - Βλάση - Αγιοι Απόστολοι.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος επεσήμανε πως ο προϋπολογισμός του 2013 ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες της ΚΥΑ οικ. 47490/18.12.2012 και ότι στόχος είναι "να υλοποιήσουμε το Τεχνικό μας Πρόγραμμα στο μέγιστο δυνατό βαθμό, επιδιώκοντας κατά προτεραιότητα την επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του δημότη".


NEWSLETTER