Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 13:00

Καλαμάτα: Μήνυση Μπάκα σε Χειλά για συκοφαντική δυσφήμηση

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μήνυση Μπάκα σε Χειλά για συκοφαντική δυσφήμηση

Μήνυση κατά του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Πρότυπος Δήμος” Παναγιώτη Χειλά, για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας.

Την υποβολή της μήνυσης γνωστοποίησε ο ίδιος ο κ. Χειλάς. Στο πλαίσιο της μήνυσης ο εισαγγελέας παρήγγειλε στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαμάτας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για παράβαση των άρθρων 363 εδ. β – 362 κατ’ εξακολούθηση και 361 παρ. 1 εδ. β κατ’ εξακολούθηση, καλώντας τον να λάβει “ανωμοτί κατάθεση του εγκαλουμένου”.
Στη μήνυσή του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας αναφέρει ότι “ο εγκαλούμενος τέλεσε εις βάρος μου τις εξής άδικες και αξιόποινες πράξεις, με αποκλειστικό σκοπό να με εξυβρίσει, να με συκοφαντήσει, να με μειώσει προσωπικά, οικογενειακά και κοινωνικά, να με σπιλώσει ηθικά και εν γένει να με εξευτελίσει ως άνθρωπο και δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, τελώντας σε πλήρη γνώση του ψευδούς και συκοφαντικού περιεχομένου των κατωτέρω συκοφαντικών και εξυβριστικών δημοσιεύσεών του σε διάφορες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες”.
Ο αντιδήμαρχος αναφέρεται σε δύο δημοσιεύματα-ανακοινώσεις του κ. Χειλά σε ιστοσελίδες της Καλαμάτας.
Το πρώτο στις 17 Οκτωβρίου με τίτλο “Η ανήθικη πολιτική αντίληψη του δημάρχου Καλαμάτας”, όπου ο σύμβουλος της μειοψηφίας δηλώνει: “Αν ο δήμαρχος Καλαμάτας θεωρεί ότι είναι σε θέση να δηλώνει δημόσια και απροκάλυπτα ότι οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής είναι φασιστοειδή και ότι τους αποστρέφεται, καλείται να εξηγήσει στο σώμα την ερχόμενη Δευτέρα την παρουσία του εν ενεργεία αντιδημάρχου του, Ιωάννη Μπάκα σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής (στη φωτογραφία). Ο αντιδήμαρχός σας κύριε Βασιλόπουλε είναι κι αυτός φασιστοειδές ή είναι και αυτός ένας πολιτικά χρήσιμος ηλίθιος, όπως και οι υποστηρικτές του νυν χαρακτηρισμένου εγκληματία κ. Κουκούτση από την ελληνική δικαιοσύνη;”.
Το δημοσίευμα συνοδεύεται από φωτογραφία στην οποία ο κ. Μπάκας φαίνεται μαζί με άλλα άτομα σε συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στη Μεσσήνη.
Το δεύτερο στις 29 Οκτωβρίου με τίτλο “Εχετε χάσει το πολιτικό μέτρο. Είστε πολιτικός τραγέλαφος. Αναπληρωτής δημάρχου: Ιωάννης Μπάκας”, όπου ο κ. Χειλάς αναφέρει: “Σε άλλα νέα τη Δευτέρα 02 Νοεμβρίου 2020 στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας η δημοτική αρχή του κ. Βασιλόπουλου εισηγείται την ανακήρυξη του Μίκη Θεοδωράκη ως επίτιμου δημότη Καλαμάτας. Φημολογείται ότι την ανακήρυξη θα την κάνει ο αναπληρωτής του κ. δημάρχου. Οι δύο αυτές φωτογραφίες, όμως, δεν ταιριάζουν η μια δίπλα στην άλλη. Είναι σαν να βραβεύει ο Ερντογάν τους ήρωες του 1821 (παραλίγο να το δούμε και αυτό). Εχετε χάσει το πολιτικό μέτρο. Είστε πολιτικός τραγέλαφος”.
Στη μήνυσή του ο Γ. Μπάκας υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, πως “οι δημοσιεύσεις είναι καθόλα συκοφαντικές και προσβλητικές για εμένα. Τέλεσε εις βάρος μου το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης διά του Τύπου, άλλως της απλής συκοφαντικής δυσφήμησης και το αδίκημα της εξύβρισης”.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΕΙΛΑ

“Προσωπικά είμαι περήφανος που ο πολιτικός μου λόγος ενοχλεί την εξουσία μιας κάλπικης αριστείας και καυτηριάζει πολιτικά την θεσμική αναξιοκρατία, την πολιτική
υποκρισία και τον διά βίου πολιτικό βιοπορισμό”. Αυτό σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο δημοτικός σύμβουλος του “Πρότυπου Δήμου” (παράταξη Τζαμουράνη) Παναγιώτης Χειλάς, σε απάντησή του στη μήνυση του αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα.
Σε μια μακροσκελή ανακοίνωση, παρατηρεί ακόμα πως “θα συνεχίσω να αντιμάχομαι με αμείωτη ένταση τον πολιτικό ανορθολογισμό, τις πρόσφατες πολιτικά υποκριτικές «δημόσιες συγγνώμες» του κ. Ιωάννη Μπάκα, την πολιτική ανεπάρκεια και τον πολιτικό αμοραλισμό. Θα παραμείνω, σε πολιτικό επίπεδο, στρατηγικά άδικος με όλους. Με πολιτικό λόγο τεκμηριωμένων επιχειρημάτων θα παραμείνω αμετακίνητος, υπέρ της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, και απέναντι στην κατάπτυστη πολιτική ιδιοτέλεια κουμπάρων και υποτελών. Με πολιτικούς όρους, όπως αρμόζει σε πολιτικούς άνδρες”.
Ο κ. Χειλάς δηλώνει ότι “οι δημότες Καλαμάτας που με τίμησαν με την ψήφο τους, και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για αυτό, θέλω να γνωρίζουν, και να είναι σίγουροι και σίγουρες, ότι σε πολιτικό επίπεδο, στο βαθμό που το επιτρέπει η κείμενη νομοθεσία, τα συμφέροντά τους προασπίζονται στο ακέραιο. Να γνωρίζουν ότι είμαι και θα παραμείνω η εκλεγμένη φωνή που δε σωπαίνει και δεν εκβιάζεται από κανέναν. Η ισχυρή αντιπολίτευση του Δήμου
Καλαμάτας οφείλει, εκ του ρόλου της, να ασκεί πολιτική κριτική στα κακώς κείμενα της
δημοτικής αρχής και θα συνεχίσει να το πράττει τεκμηριωμένα, θεσμικά και με
σοβαρότητα”.
Ακόμα, αναφέρει πως “ο λόγος κατάθεσης της εν λόγω μήνυσης από τον νυν
αντιδήμαρχο Καλαμάτας κ. Ιωάννη Μπάκα είναι αμιγώς πολιτικός. Ο κ. Ιωάννης Μπάκας
διερωτάται αν υπήρξε ιστορικά πολιτικός θιασώτης μιας καταδικασμένης εγκληματικής
οργάνωσης. Μια ανασκόπηση των μεσσηνιακών ΜΜΕ των τελευταίων 10 ετών το
αποδεικνύει προδήλως. Αυτό είναι ξεκάθαρο και δεν τίθεται υπό συζήτηση. Η
συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ωστόσο, ταυτίζεται με τη μη μείωση των δημοτικών τελών
του Δήμου Καλαμάτας και τη μη στήριξη της αναθεώρησης του ετήσιου προϋπολογισμού
από την αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης, είναι μια άκομψη και μη επαρκής υπόθεση προβολή ισχύος, η οποία λανθασμένα ο κ. Μπάκας πιστεύει ότι θα λειτουργήσει ως κολυμβήθρα της Σιλωάμ για την παρουσία του σε πολιτικές συγκεντρώσεις, ως εν ενεργεία αντιδήμαρχος του κ. Νίκα”.
Κλείνοντας, διαβεβαιώνει “άπαντες, ότι ο πολιτικός μου λόγος παραμένει πύρινος και αδαμάντινος, προς όλες τις μορφές και βαθμίδες εξουσίας της ελληνικής δημοκρατίας. «A presto»”.


Γ.Σ.


NEWSLETTER