Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 17:16

Απάντηση Μπακούρου σε Δριμή, Κουκούμη για ΔΕΥΑΤ

Γράφτηκε από την

Ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Σωτήρης Μπακούρος με επιστολή του αναφέρεται στη ΔΕΥΑΤ, απαντώντας ουσιαστικά στους Δημήτρη Δριμή και Σαράντο Κουκούμη.

Αναλυτικά αναφέρει: “Πριν λίγες ημέρες οι συνάδελφοί μου, κύριοι Δριμής και Κουκούμης προσπάθησαν να αναδείξουν το μέγα σκάνδαλο της ΔΕΥΑΤ. Θέλησαν να δείξουν πως παλεύουν για το νερό των πολιτών, που τους το στερούν οι κεφαλαιοκράτες ελαιοτριβείς.
Κύριοι, γνωρίζετε ότι στο Δήμο Τριφυλίας υπάρχουν 50 περίπου ελαιοτριβεία, με διαφορετικό καθεστώς πληρωμής ανά δημοτική ενότητα; Για αυτή την ανισότητα προσπαθήσαμε με την απόφασή μας αυτή, αφού πρώτα συμβουλευτήκαμε όμορους δήμους, να βάλουμε μία τάξη. Όπως καλά γνωρίζετε (αν και ηθελημένα αγνοείτε) τα ελαιοτριβεία λειτουργούν τους χειμερινούς μήνες (3 περίπου) και αυτή την εποχή δεν απαιτείται κόστος άντλησης του νερού, αλλά φυσική ροή.
Κύριοι συνάδελφοι, για εσάς είναι λογικό και δίκαιο κάποια ελαιοτριβεία να μην πληρώνουν καθόλου νερό, κάποια άλλα 450 € όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια και άλλα να επιβαρύνονται με αυξημένο τιμολόγιο; Αν αυτό θέλετε, δεν μας βρίσκετε σύμφωνους.
Σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, γιατί υπήρξαν αναφορές για δήθεν προσωπικά συμφέροντα, να ξέρετε πως δεν με αγγίζουν. Να είστε σίγουρος κύριε Δριμή πως φεύγοντας από τη θέση μου στο Δήμο Τριφυλίας, δεν θα αφήσω δικαστική απαίτηση εργολάβου προς τον δήμο 350.000€, ούτε δεξαμενή φάντασμα που θα πληρωθεί αδρά χωρίς να υπάρχει”.