Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020 09:00

Μεσσηνία: Ανάδοχος μέσα στο 2021 για βιολογικό Κορώνης, διαβεβαιώνει ο Καρβέλας

Γράφτηκε από τον
Μεσσηνία: Ανάδοχος μέσα στο 2021 για βιολογικό Κορώνης, διαβεβαιώνει ο Καρβέλας

 

Θα υπάρξει ανάδοχος μέσα στο 2021 για την αποχέτευση και τον βιολογικό καθαρισμό της Κορώνης, διαβεβαιώνει στην “Ε” ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας.

Σε ρεπορτάζ μας για το σημαντικό αυτό έργο που η περιοχή της Κορώνης περιμένει εδώ και χρόνια, ο κ. Καρβέλας παρατήρησε: “Είναι στοίχημα ζωής αυτό το έργο όχι απλώς να γίνει, πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα. Το έργο έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά δεν υπήρχε η περιβαλλοντική αδειοδότηση. Δεν υπήρχαν οι μελέτες που έπρεπε να συνοδεύσουν το έργο, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει. Εμείς από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε, ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία. Εχει αυτή τη στιγμή πάει σε τελικό στάδιο, βρίσκεται στο ΠΕΧΩ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την τελική έγκριση”.

Ο δήμαρχος δήλωσε “απολύτως βέβαιος ότι μέσα στο 2021 θα έχουμε και ανάδοχο, οπότε το έργο θα πάει για υλοποίηση”. Σημείωσε ότι “αυτό αποτελεί και κάτι προσωπικό. Γιατί από το 1999 έχω ζήσει τον βιολογικό της Πύλου που λειτούργησε και τον βιολογικό της Μεθώνης που λειτούργησε όταν διαχειριζόμαστε τα αυτοδιοικητικά της περιοχής και τον βιολογικό της Χώρας. Οπότε θα είμαστε ένας δήμος που όλη η παραλιακή του ζώνη θα είναι θωρακισμένη απόλυτα. Δηλαδή, θα έχει παντού αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό”.

Ο κ. Καρβέλας επεσήμανε ότι “είναι στοίχημα για την Κορώνη, αν συνδυαστεί με τη μεταφορά του σχολείου, με τον βιολογικό, μια ευρύτατη ανάπλαση και ταυτόχρονα αξιοποίηση του κτηρίου Αξελού και κατ’ επέκταση με τα προβλήματα τα πολεοδομικά που έχει και πάμε να τα λύσουμε. Γιατί στην Κορώνη από το 2008 δεν μπορούν να βγουν οικοδομικές άδειες και σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε σχετική προκήρυξη για τη μελέτη αυτή για να ξεπεραστεί το πρόβλημα”.

Κλείνοντας, εξέφρασε την πίστη ότι “η Κορώνη θα αλλάξει και θα γίνει πραγματικά η αρχόντισσα της Ανατολικής Πυλίας”.

Γ.Σ.


NEWSLETTER