Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 07:52

Αντιδράσεις και εξηγήσεις για τη συμμετοχή Κουκούτση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον
Αντιδράσεις και εξηγήσεις για τη συμμετοχή Κουκούτση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

 

 

 

Με προφορική ενημέρωση διά τηλεφώνου την οποία είχε από την προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ότι η υπόθεση αποπομπής τέθηκε στο αρχείο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Δημήτρης Πολίτης κάλεσε τον καταδικασθέντα πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και δημοτικό σύμβουλο Καλαμάτας Δημήτρη Κουκούτση, να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Δευτέρας.

Και αυτό χωρίς να ενημερώσει κανέναν επικεφαλής από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, εκτός από τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Στάθη Σταματόπουλο.

Η παρουσία και συμμετοχή του Δ. Κουκούτση στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη προκάλεσε την αντίδραση και τη διαμαρτυρία του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δημήτρη Οικονομάκου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ. Πολίτης απάντησε πως πήρε τηλέφωνο την προϊσταμένη της Αποκεντρωμένης και του είπε ότι το θέμα Κουκούτση ετέθη στο αρχείο, γι’ αυτό και τον ειδοποίησε να συμμετάσχει.

Η απάντηση του προέδρου προκάλεσε την αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλη Κοσμόπουλου, ο οποίος τον προέτρεψε: “Να απαιτήσετε να έρθει έγγραφη απάντηση ότι τέθηκε στο αρχείο. Και να μας κοινοποιήσετε το έγγραφο του δήμου προς την Αποκεντρωμένη”.

Ο αντιπρόεδρος και σύμβουλος της παράταξης Κοσμόπουλου Στάθης Σταματόπουλος επιβεβαίωσε ότι τον ενημέρωσε ο πρόεδρος και του επεσήμανε ότι χρειάζεται διαπιστωτική πράξη, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Πολίτης.

Στην εξήγηση προς τον επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” Βασίλη Τζαμουράνη, ότι ενημέρωσε τον κ. Σταματόπουλο επειδή είναι μέλος του προεδρείου, ο κ. Πολίτης παραδέχτηκε πως “ήταν λάθος μου που δεν ενημέρωσα τον κ. Τσαπόγα” (γραμματέα του Συμβουλίου).

Γ.Σ.


NEWSLETTER