Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 18:54

Τζαμουράνης κατά Μπάκα για τη μήνυση στο Χειλά

Γράφτηκε από την
Τζαμουράνης κατά Μπάκα για τη μήνυση στο Χειλά

 

Την αντίδρασή του στη μήνυση του αντιδημάρχου Καλαμάτας Γιάννη Μπάκα κατά του συμβούλου του “Πρότυπου Δήμου” Παναγιώτη Χειλά εξέφρασε ο επικεφαλής της παράταξης Βασίλης Τζαμουράνης το βράδυ της Δευτέρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.

“Εισάγει νέα δεδομένα, υπονομεύει το δημοκρατικό διάλογο και το κλίμα συναίνεσης και συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει”, επεσήμανε ο κ. Τζαμουράνης, αναφέροντας ότι στο παρελθόν σε δυσκολότερες στιγμές του Δ.Σ. δεν είχε επιλεγεί ο δρόμος της δικαιοσύνης.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έδειξε ότι συμφωνεί και επιδοκιμάζει τη μήνυση, δηλώνοντας πως “έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη”.
Αναφερόμενος στην προηγούμενη συνεδρίαση που απουσίαζε και στην αντιπαράθεση που είχε ο δήμαρχος με το σύμβουλο της παράταξής του Γιώργο Σωφρονά, όπου ο κ. Βασιλόπουλος είχε πει ότι δεν ακολουθήσουν τον κατήφορο (των κατηγοριών και των ύβρεων) και πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, ο Β. Τζαμουράνης ξεκαθάρισε πως “δεν έχουμε εμμονή εναντίον σας και εναντίον οποιουδήποτε συμβούλου”. Εξήγησε πως “είναι καθήκον μας η κριτική για πράξεις και συμπεριφορές της δημοτικής αρχής και επικροτούμε τις σωστές αποφάσεις”, διαβεβαιώνοντας ότι θα λειτουργούν τεκμηριωμένα, ακηδεμόνευτα και όχι υπό την καθοδήγηση κανενός.
Σε ερώτησή του ο σύμβουλος Παναγιώτης Χειλάς, που έχει μηνυθεί από τον Γ. Μπάκα, κάλεσε τον αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.
Γ.Σ.


NEWSLETTER