Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 18:20

26 προσλήψεις στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον

Αλλα 26 άτομα για 8 μήνες, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό, για την κάλυψη αναγκών στην Υπηρεσία Καθαριότητας, πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας.

Χθες η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε την πρόσληψη του συγκεκριμένου προσωπικού “για απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες στα πλαίσια των προληπτικών ή και κατασταλτικών
μέτρων λόγω σοβαρής απειλής της δημόσιας υγείας ένεκα Covid-19”, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος διαμαρτυρήθηκε για τον τρόπο πρόσληψης και απείχε από την ψηφοφορία.
“Εχουμε βρει τον Covid και προσλαμβάνουμε συνέχεια”, σχολίασε επικριτικά ο κ. Κοσμόπουλος και ανέφερε πως “είναι θετικό, γιατί δίνεται η δυνατότητα σε κάποια άτομα να εργαστούν”. Ωστόσο, παρατήρησε ότι “είναι θέμα σημαντικό η αδιαφάνεια στις προσλήψεις. Είμαι δέκτης παραπόνων ατόμων που λένε «τι πρέπει να κάνουμε για να δουλέψουμε στον δήμο;»”. Επέκρινε τη δημοτική αρχή, επισημαίνοντας πως “πρέπει να βρούμε ανθρώπους που μας ψηφίζουν; Δεν είναι δυνατόν να γίνεται αυτό συνέχεια”. Και πρόσθεσε πως “οδηγοί έφυγαν από την Καθαριότητα και απασχολούνται σε άλλες υπηρεσίες. Η Καθαριότητα πρέπει να έχει μόνιμο προσωπικό”.
Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση, πρόκειται να προσληφθούν για 8 μήνες: Δεκαέξι Υ.Ε. εργάτες καθαριότητας, 7 Δ.Ε. οδηγοί κατηγορίας C με ΠΕΙ, 1 χειριστής ΔΕ μηχανικού σαρώθρου, 1 χειριστής ΔΕ σύνθετου εκσκαφτικού φορτωτικού μηχανήματος και 1 χειριστής ΔΕ γερανοφόρου οχήματος (φορτηγού με αρπάγη) ανυψωτικής ικανότητας άνω των 3 τόνων.
Γ.Σ.