Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 12:20

Δήμος Καλαμάτας: Υπογραφή σύμβασης σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα

Γράφτηκε από την
Δήμος Καλαμάτας: Υπογραφή σύμβασης σχεδίου δράσης για την αειφόρο ενέργεια και το κλίμα

Tη σύμβαση για την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα υπέγραψε ο δήμαρχος Καλαμάτας Θαν. Βασιλόπουλος, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, το Σχέδιο Δράσης (ΣΔΑΕΚ) είναι πολιτική που προωθείται από το Σύμφωνο των Δημάρχων, στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καλαμάτας και αποσκοπεί στην βασική απογραφή εκπομπών ρύπων, καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την ανάληψη δράσεων που θα προβλέπουν το μετριασμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Τα παραδοτέα του Σχεδίου θα είναι οδηγός για τις επόμενες δράσεις που σχεδιάζονται από το δήμο και που έχουν ως στόχο το 2030 να υπάρχει μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 40%. Δράσεις που αφορούν: Την παραγωγή καθαρής ενέργειας μέσω συστημάτων ΑΠΕ. Τη μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων σε όλα τα δημοτικά κτήρια και τις σχολικές μονάδες, τόσο στον ηλεκτροφωτισμό όσο και στις μονάδες θέρμανσης. Την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και από τις υπηρεσίες του δήμου, με την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων, μετά την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”. Την κατασκευή σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε όλο το δήμο, σύμφωνα με την μελέτη που θα προκύψει μετά την εκπόνηση του αντίστοιχου Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ).
“Δράσεις με ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Στόχος ζωής” αναφέρει ο δήμος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER