Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 07:56

Συναντήσεις Βασιλόπουλου για δρόμο και αντιπλημμυρικό

Γράφτηκε από τον
Συναντήσεις Βασιλόπουλου για δρόμο και αντιπλημμυρικό

 

Σημαντικές επαφές για δύο έργα μείζονος σημασίας για τον τόπο μας θα έχει σήμερα στην Αθήνα, στο υπουργείο Υποδομών, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο του “Μορέα” και για τον οδικό άξονα Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη.

Για το αντιπλημμυρικό ο δήμαρχος θα συναντηθεί με τον γενικό διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών του υπουργείου Γιάννη Καρνέση και άλλα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη. Για τον οδικό άξονα πέρα από τον κ. Καρνέση, ενδέχεται να έχει συνάντηση και με τον υπουργό Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση από τον βουλευτή Μεσσηνίας της Ν.Δ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, υπογράφεται αυτή την εβδομάδα από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικών Αδειοδοτήσεων του υπουργείου η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον δρόμο Καλαμάτα - Ριζόμυλος, για τη βελτίωση - αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου (γίνεται 4ιχνος), με παρακάμψεις της Μεσσήνης και της Βελίκας. Η μελέτη στη συνέχεια θα διαβιβαστεί στο υπουργείο Υποδομών, ώστε εντός του Ιανουαρίου να ξεκινήσει ο ανταγωνιστικός διάλογος με στόχο να ολοκληρωθεί μέσα στον Μάρτιο του 2021. Ακολούθως στις αρχές του καλοκαιριού πρόκειται να οριστικοποιηθούν τα τεύχη της τελικής φάσης του διαγωνισμού (υποβολή τεχνικών και οικονομικών προσφορών). Ακόμα, αναμένεται η εκκίνηση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων σε όλο τον άξονα έως τη Μεθώνη.

Οσον αφορά το αντιπλημμυρικό του “Μορέα” προβλέπονται ριζικές παρεμβάσεις στο Νέδοντα, διαπλάτυνση (από τις εκβολές έως τη Νέα Είσοδο) και εκβάθυνση (σε όλο το υπόλοιπο τμήμα, σκεπασμένο και ανοιχτό έως τη Σπάρτης), ενώ τα νερά από τα ρέματα Ελαφογκρέμης (Φραγκοπήγαδο - Γλαύκου) και Λαγκάδα (Βαγγέλη Δράκου) με σήραγγα θα καταλήγουν στον Νέδοντα μέσω του ρέματος Καραμπογιά και όλες οι γέφυρες του χειμάρρου θα ενισχυθούν και θα ανακατασκευαστούν.

Το κόστος του έργου που θα υλοποιήσει ο “Μορέας”, είναι 79 εκ. ευρώ, ενώ τα έργα στην περιοχή του Πηδήματος θα υλοποιηθούν σε επόμενη φάση.

Γ.Σ.


NEWSLETTER