Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 08:47

Σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο

Γράφτηκε από την
Σύσκεψη στο δημαρχείο Καλαμάτας για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο

Ζητήματα που αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19 σε τοπικό επίπεδο, δράσεις ενημερωτικού χαρακτήρα και σχεδιασμός για το επόμενο διάστημα, αποτέλεσαν το αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, του επίκουρου καθηγητή Παθολογίας του ΕΚΠΑ και επιστημονικού συμβούλου του δημάρχου Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και της γ.γ. του δήμου Μαρίας Νταμάτη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, κατά τη συνάντηση εξετάστηκαν οι έως τώρα δράσεις και πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο δήμος για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, καθώς και προτάσεις για τον προγραμματισμό το αμέσως επόμενο διάστημα, αναφορικά τόσο με την περίοδο των εμβολιασμών όσο και με την προετοιμασία που απαιτείται για τη μετά-Covid εποχή.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει σε πρώτη φάση αξιολόγηση από πιστοποιημένο φορέα των έως τώρα δράσεων - μέτρων του δήμου και να καταγραφούν τυχόν αδυναμίες ή δυνατότητες βελτίωσης. Να εξεταστεί η εγγραφή του Δήμου Καλαμάτας στο Δίκτυο Υγειών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Επίσης, να εκκινήσει μία ενημερωτική εκστρατεία για τους εμβολιασμούς, αλλά και να δοθεί η δυνατότητα και μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του δήμου ερωτήσεων - απαντήσεων από ειδικούς για θέματα που απασχολούν ή ενδιαφέρουν τον κόσμο σχετικά με το εμβόλιο κλπ.

Ακόμα, ο δήμος θα φροντίσει μέσω των κοινωνικών του δομών, να ενημερώσει - εξυπηρετήσει ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και να βοηθήσει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων του στην καταγραφή τους στον κατάλογο εμβολιασμού.

Τέλος, θα συνεχιστούν οι απολυμάνσεις με έμφαση στα σχολεία, ενόψει και του ανοίγματός τους, καθώς και η συνεργασία με τις τοπικές δομές Υγείας, προκειμένου να γίνουν δειγματοληπτικά τεστ για Covid-19 στην εκπαιδευτική κοινότητα. Αλλωστε ενόψει του ανοίγματος των σχολείων προγραμματίζεται νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας.


NEWSLETTER