Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 22:23

Με ενστάσεις η επαναπρόσληψη συμβασιούχων στον Δήμο Καλαμάτας

Με ενστάσεις η επαναπρόσληψη συμβασιούχων στον Δήμο Καλαμάτας

 

Δύο ακόμα άτομα πρόκειται να προσλάβει ο Δήμος Καλαμάτας για 8 μήνες, με τις διατάξεις για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Για την ακρίβεια, αναμένεται να προσλάβει και πάλι τα ίδια άτομα που είχε προσλάβει και πέρυσι, με τις ίδιες διατάξεις για τις θέσεις αυτές.

Για το λόγο αυτό οι μειοψηφίες καταψήφισαν τις συγκεκριμένες προσλήψεις, χθες στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Οι προσλήψεις αφορούν: α) Το Τμήμα Τουρισμού, 1 άτομο ΔΕ με πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας ως τεχνικός γραφίστας ηλεκτρονικής σχεδίασης εντύπου. β) Το Τμήμα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 1 άτομο ΠΕ Πληροφορικής.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Βασίλης Κοσμόπουλος δήλωσε ότι είναι υπέρ των προσλήψεων, αλλά διαφώνησε ριζικά και κατήγγειλε τον τρόπο που γίνονται, παρατηρώντας πως θα προσληφθούν τα ίδια άτομα.

Για το λόγο αυτό καταψήφισαν και οι άλλοι δύο επικεφαλής παρατάξεων των μειοψηφιών Βασίλης Τζαμουράνης και Μαρία Οικονομάκου.

Ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος είπε ότι όλοι έχουν δικαίωμα να δουλέψουν, να έχουν ασφάλεια, όλοι έχουν ανάγκες, αλλά ανέφερε πως αν είναι εξειδικευμένες οι θέσεις θα πάμε με ανανέωση.

Ο επικεφαλής του “Ανοιχτού Δήμου” Μανώλης Μάκαρης είπε πως “είναι σημαντικό που έρχονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας σε δήμους και περιφέρειες. Είναι λάθος προσλήψεις διαφορετικές από αυτές που πρέπει”.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε ότι στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής θα εγκριθεί η πρόσληψη 2 νοσηλευτριών, που θα διατεθούν στο Κέντρο Υγείας για τους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού.

Ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Φαββατάς επέκρινε το γεγονός ότι “δουλεύουν οι ίδιοι και οι ίδιοι” και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να δώσει τα άτομα που προσελήφθησαν το 2020 με αυτή τη διαδικασία, ζητώντας να μην προσλαμβάνονται “πάντα οι δικοί μας”.

Γ.Σ.