Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 21:12

Δήμος Καλαμάτας: Στο υπουργείο Άμυνας ερωτήσεις και προβληματισμοί για Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων

Γράφτηκε από την

 

Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας έχουν σταλεί από τον Δήμο Καλαμάτας ερωτήσεις και προβληματισμοί, όπως διατυπώθηκαν από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28 Δεκεμβρίου, σχετικά με τον σχεδιασμό που εξελίσσεται και αφορά τη λειτουργία στην Καλαμάτα, στην 120 ΠΕΑ, Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, είναι προφανές ότι η απάντηση του υπουργείου θα έρθει προς γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε”, στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του 2020 συμφωνήθηκε ότι στην πρώτη ή τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου το 2021 θα συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων, λειτουργίας από ισραηλινή εταιρεία, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ.

Το σοβαρό αυτό θέμα κυριάρχησε πριν την ημερήσια διάταξη εκείνης της συνεδρίασης κι εκφράστηκε έντονος προβληματισμός και ανησυχία για την αιφνιδιαστική απόφαση λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης και κυρίως για την επικείμενη (αρνητική) επίδραση της τουριστικής προοπτικής του τόπου μας και της προσδοκώμενης αναβάθμισης του πολιτικού αεροδρομίου Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος”, για την οποία υπάρχουν εκκρεμείς κυβερνητικές διαβεβαιώσεις. Μάλιστα, στη διαδικασία του ελέγχου, από τις μειοψηφίες, από επικεφαλής και συμβούλους, υπήρξε καταιγισμός ερωτήσεων (πάνω από 40), ενώ ζητήθηκε και η συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης και η έκδοση απόφασης -  έκφραση γνώμης του Συμβουλίου.

Τελικά, αποφασίστηκε, όπως δεσμεύτηκε ο δήμαρχος Θαν. Βασιλόπουλος, το σοβαρό αυτό θέμα να συζητηθεί στην πρώτη ή τη δεύτερη μέσα στο 2021 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας ότι το Κέντρο δεν θα επιφέρει μεγαλύτερη ηχορύπανση και πως δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του πολιτικού αεροδρομίου.