Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 08:47

Καλαμάτα: Με έργα του ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά η ανάπλαση της Αναγνωσταρά

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Με έργα του ΔΕΔΔΗΕ ξεκινά η ανάπλαση της Αναγνωσταρά

 

Τις επόμενες ημέρες ο ΔΕΔΔΗΕ πρόκειται να ξεκινήσει τις εργασίες υπογειοποίησης και αναβάθμισης του δικτύου στην οδό Αναγνωσταρά.

Πρόκειται για πρόδρομες εργασίες του έργου ανάπλασης της οδού, προϋπολογισμού 850.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι εργασίες του αναδόχου της ανάπλασης θα πραγματοποιηθούν ανά τμήμα, ξεκινώντας από Βαλαωρίτου έως Νικηταρά και έπειτα από Νικηταρά έως 23ης Μαρτίου. Και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις και το χρονοδιάγραμμα που έχει υποβληθεί, θα έχουν ολοκληρωθεί εντός του Αυγούστου.

Αυτά επισημάνθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του αντιδημάρχου Νίκου Μπασακίδη, στελεχών της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας, όπου συζητήθηκε η οργάνωση των παρεμβάσεων στο πλαίσιο του έργου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το δήμο, στο πλαίσιο του έργου θα ξεκινήσει πρόδρομα τις επόμενες ημέρες και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες η παρέμβαση του ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ) για την υπογειοποίηση του δικτύου και την αποξήλωση των τσιμεντένιων στύλων, ενώ παράλληλα θα γίνουν και άλλες εργασίες που θα αναβαθμίσουν το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή. Με την ολοκλήρωση των εργασιών της ΔΕΗ, ή παράλληλα και όπου κρίνεται δυνατό, θα υλοποιούνται τμηματικά από τον ανάδοχο, οι προβλεπόμενες από τη μελέτη εργασίες, οι οποίες περιλαμβάνουν: 1. Καθαίρεση του οδοστρώματος και άλλες χωματουργικές εργασίες. 2. Την κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης, καθώς και την κατασκευή παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων. 3. Την κατασκευή νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού που θα περιλαμβάνει εκτός των άλλων και την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων νέας τεχνολογίας τύπου LED. 4. Την διαπλάτυνση των υφιστάμενων πεζοδρομίων με ταυτόχρονη δημιουργία ικανών σε μήκος εσοχών για στάθμευση οχημάτων ανάγκης, ή οχημάτων διανομής των παρακείμενων καταστημάτων, αφήνοντας έτσι καθαρό πλάτος κίνησης οχημάτων 3,20 μέτρων -πέραν του χώρου στάθμευσης-, ενώ στο σημερινό οδόστρωμα προβλέπεται να τοποθετηθούν έγχρωμοι κυβόλιθοι τσιμέντου, στην ίδια στάθμη που βρίσκεται σήμερα ο δρόμος. 5. Την φύτευση δέντρων σε γραμμική διάταξη, εναλλάξ στα δύο πεζοδρόμια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία Γιάννης Ηλιόπουλος - Ηλίας Ξυδέας με έκπτωση 47,23%.


NEWSLETTER