Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 15:44

Ερωτήσεις Κανάκη για Λέικα και φροντίδα ζώων

Γράφτηκε από την
Ερωτήσεις Κανάκη για Λέικα και φροντίδα ζώων

Δύο γραπτές ερωτήσεις για την εξαιρετικά κακή κατάσταση του οδικού δικτύου στην Κοινότητα Λεΐκων και για την περίθαλψη και φροντίδα χτυπημένων ζώων, κατέθεσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο σύμβουλος της παράταξης “Καλαμάτα Μπροστά” Βασίλης Κανάκης.

Αναλυτικά: α) Ανέφερε ότι “το οδικό δίκτυο που συναντάται στην Τοπική Κοινότητα Λεΐκων, σε πολλά σημεία, χαρακτηρίζεται από εκτεταμένες βλάβες, οι οποίες αποτελούν παγίδα για τα διερχόμενα οχήματα. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι κακοτεχνίες παρεμβάσεων που έγιναν στο παρελθόν έχουν συντελέσει σε μια ακόμα δυσμενέστερη κατάσταση των δρόμων. Παρατηρείται πλήθος διαφορετικών υψομετρικών επιπέδων στρώσεων ασφάλτου, καθώς επίσης έντονη διάτρηση και ψαθυρές αστοχίες. Δυστυχώς οι προεκλογικές εξαγγελίες της δημοτικές αρχής για την περιοχή των Λεΐκων παραμένουν υποσχέσεις, τουλάχιστον μέχρι αυτό το χρονικό σημείο. Ελπίζω και εύχομαι, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής, η δημοτική αρχή να παραμείνει συνεπής προς τις δεσμεύσεις της και να προβεί άμεσα στην επισκευή των εν λόγω σημείων”. Ο κ. Κανάκης ρώτησε τη δημοτική αρχή “προτίθεται άμεσα να προβεί στην επισκευή του οδικού δικτύου;”.
β) Για την περίθαλψη και φροντίδα χτυπημένων ζώων παρατήρησε πως “με θλίψη έχω διαπιστώσει, όσο καιρό βρίσκομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως η παρούσα δημοτική αρχή, σε συνέχεια της προηγούμενης, δεν έχει επιδείξει ουδεμία ευαισθησία και ανάληψη πρωτοβουλιών για το μείζον, κατά την άποψή μου, ζήτημα των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας. Η μόνη της παροχή είναι ορισμένες τροφές (αποκλειστικά για σκύλους και όχι για γάτες) με τις οποίες προμηθεύει τον Φιλοζωικό Ομιλο (οι εθελοντές του οποίου αξίζουν ένα τεράστιο μπράβο) και η σύμβαση με τον ανάδοχο που βέβαια υποχρεούται να κάνει διά του νόμου. Η αδιαφορία είναι έκδηλη και καταγράφεται στη διαχείριση σχετικά με περιστατικά χτυπημένων ζώων. Στο ερώτημα τι κάνει ένας πολίτης στην περίπτωση που βρει το βράδυ ένα χτυπημένο ζώο απάντηση δεν υπάρχει. Οσο και να διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή ότι υπάρχει ενδιαφέρον και πως όλα βαίνουν καλώς, η πραγματικότητα απέχει παρασάγγας. Επίσης, δεν προβλέπεται καμία φροντίδα και περίθαλψη για γάτες. Φαίνεται η ευαισθησία των γραφειοκρατών της δημοτικής αρχής εξαντλείται στα σκυλιά. Ο πολιτισμός κύριοι δεν αποδεικνύεται με Φεστιβάλ Χορού, επίσκεψη με τιμές πρωθυπουργού της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη και γιορτασμούς για το 1821. Ολα τα παραπάνω αποτελούν εκδηλώσεις και όχι δείγμα πολιτισμένης κοινωνίας. Διερωτώμαι αποτελεί άραγε πολιτισμό να πεθαίνει ένα ζωάκι χτυπημένο και αβοήθητο σε έναν δρόμο”.
Ο κ. Κανάκης ρώτησε τη δημοτική αρχή “προτίθεται άμεσα να συγκροτήσει και να συντονίσει μια σοβαρή υπηρεσία για την περίθαλψη των ζώων (όχι μόνο των σκυλιών);”. Και παρακάλεσε για συγκεκριμένες απαντήσεις και όχι αοριστίες και γενικόλογα.


NEWSLETTER