Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 17:47

Καλαμάτα: Μελέτες για νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Μελέτες για νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο (βίντεο)

Θετική εξέλιξη υπάρχει για το νέο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο, που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί στην Καλαμάτα.

Οι "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." δέχθηκαν να αναλάβουν τη σύνταξη των μελετών για το συγκεκριμένο σχολικό κτήριο.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." σχετικά με την υποστήριξη που λαμβάνει ο Δήμος Καλαμάτας, όσον αφορά θέματα αρμοδιοτήτων του Οργανισμού.

Στο πλαίσιο συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με τη διοίκηση της "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.", ο δήμαρχος είχε συνάντηση την Τετάρτη με τον πρόεδρο του Οργανισμού Τιμολέοντα Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο Θανάση Γιάνναρη και υπηρεσιακά στελέχη, όπου και εξετάστηκαν λύσεις ώστε άμεσα να υπάρξουν αποτελέσματα για την κατασκευή του νέου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με ενημέρωση του δημάρχου, υπήρξε συμφωνία προκειμένου μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και της "Κτιριακές Υποδομές Α.Ε." να συνταχθεί το σύνολο των απαραίτητων μελετών κι ενδεχομένως να ενταχθεί στο πλαίσιο αυτό και η επίβλεψη του έργου από τον Οργανισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του δήμου είναι η υποβολή πρότασης προς χρηματοδότηση του έργου στον άξονα ΑΤ07 του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” με τίτλο “Αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των δήμων” στον άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”.


NEWSLETTER