Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 19:30

Χαρίτσης με προέδρους Κοινοτήτων Μεσσηνίας: “Η ύπαιθρος καταδικάζεται σε υποβάθμιση και μαρασμό”

Γράφτηκε από την
Χαρίτσης με προέδρους Κοινοτήτων Μεσσηνίας: “Η ύπαιθρος καταδικάζεται σε υποβάθμιση και μαρασμό”

Για το θέμα της κατάργησης των κοινοτήτων το Δ.Σ. της Ενωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση.

Σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του κ. Χαρίτση σημειώνεται: “Με τον «Κλεισθένη Ι» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε την αντιπροσώπευση των μικρών και απομακρυσμένων κοινοτήτων εντός των μεγάλων δήμων. Ενεργοποίησε μια νέα γενιά αυτοδιοικητικών που στόχο έχουν την εκπροσώπηση των συμφερόντων του τόπου τους, πέρα από κομματικές ή δημαρχοκεντρικές εξαρτήσεις. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την προαναγγελία της κατάργησης του «Κλεισθένη Ι» και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση, στο όνομα της δήθεν «κυβερνησιμότητας», καταργεί την ξεχωριστή κάλπη για τις κοινότητες και τα κοινοτικά συμβούλια, επαναφέροντας τη λογική της αρχής του ενός ανδρός στην αυτοδιοίκηση.
Η ύπαιθρος καταδικάζεται σε υποβάθμιση και μαρασμό. Η αντι-μεταρρύθμιση της κυβέρνησης συναντά ισχυρές αντιστάσεις από τις τοπικές κοινωνίες, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες”.
Στη συνάντηση την Ενωση Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας εκπροσώπησαν ο πρόεδρός της και πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μελιγαλά Αλκιβιάδης Φρέσκας, Πιπερίτσας Δημήτρης Δημητρούλιας και Εύας Γιάννης Καλύβας.


NEWSLETTER