Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013 10:00

Μεταξύ της ΔΕΥΑΚ και του Δήμου Δυτικής Μάνης: Προγραμματική σύμβαση για τα λύματα μέχρι τις Κιτριές

Σε προγραμματική σύμβαση μεταξύ τους προβαίνουν η ΔΕΥΑΚ και ο Δήμος Δυτικής Μάνης προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα στη διαχείριση των λυμάτων ώς τις Κιτριές.



Η προγραμματική σύμβαση προέκυψε μετά από σχετική συμφωνία που επήλθε μεταξύ των δημάρχων Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, Δυτικής Μάνης Δημήτρη Γιαννημάρα και γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.
Η σύμβαση είναι αορίστου χρόνου και σε αυτή προβλέπεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Δήμος Δυτικής Μάνης θα κινήσει τις διαδικασίες για την ανάπτυξη εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αλλά και της σύνδεσης με αυτά «σε εύλογο χρονικό διάστημα» των ακινήτων που βρίσκονται στους παραλιακούς οικισμούς των Τοπικών Κοινοτήτων Αβίας και Δολών και μπροστά τους έχει κατασκευαστεί ή θα κατασκευασθεί δίκτυο αποχέτευσης.
Στην προσπάθειά του αυτή, αναφέρει η σύμβαση, θα έχει τη συνδρομή της ΔΕΥΑΚ:
«Ο Δήμος Δυτικής Μάνης είναι υποχρεωμένος, σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μεριμνήσει για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης στους παραλιακούς οικισμούς των Τοπικών Κοινοτήτων Αβίας και Δολών εξασφαλίζοντας και τις σχετικές χρηματοδοτήσεις.
Η ΔΕΥΑΚ μπορεί να βοηθήσει το Δήμο Δυτικής Μάνης για την επίτευξη του στόχου αυτού και οποιαδήποτε δαπάνη θα επιβαρύνει το Δήμο Δυτικής Μάνης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.
Ο Δήμος Δυτικής Μάνης, σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση, θα καταβάλλει, α) 0,266 ευρώ ανά κυβικό λύματος για τη μεταφορά και επεξεργασία στις εγκαταστάσεις Βιολογικού Καθαρισμού, β) 11.325 ευρώ τον χρόνο (με ΦΠΑ) για τη συντήρηση και παρακολούθηση των αντλιοστασίων και των κεντρικών αγωγών μεταφοράς στην περιοχή του και γ) 17.207 ευρώ τον χρόνο (με ΦΠΑ) για την απόσβεση του πάγιου εξοπλισμού (αντλιοστάσια, αγωγοί).
Β.Γ.Μ.