Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 13:02

Δήμος Καλαμάτας: “Δεν υπάρχει πρόβλημα θέρμανσης στα σχολεία”

Γράφτηκε από την

Σε καλή κατάσταση βρίσκονται τα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας για την αντιμετώπιση του κρύου και της πανδημίας του κορονοϊού, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή.

Με βάση την ενημέρωση από το δήμο, προγραμματισμένη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον δήμαρχο Θαν. Βασιλόπουλο, με αντικείμενο την κατάσταση των σχολείων και την καταγραφή τυχόν προβλημάτων, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Στη σύσκεψη συμμετείχε η γ.γ. Μ. Νταμάτη, οι πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλ. Γυφτέας και Παύλ. Κλάδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της “Φάρις” Παντ. Δρούγας και ο προϊστάμενος του Τμήματος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Σπ. Λαγωνικάκος.
Οπως έγινε γνωστό, από τις Σχολικές Επιτροπές γίνεται προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων, ενώ προμήθεια έχει γίνει και για είδη ατομικής προστασίας και αντισηπτικά (έχει γίνει ήδη διανομή στα σχολεία της δευτεροβάθμιας και ακολουθούν οι μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης). Επίσης, συνεχίζονται κανονικά οι απολυμάνσεις των σχολικών μονάδων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, ειδικά στα σχολεία όπου έχουν καταγραφεί θετικά κρούσματα κορονοϊού. Μέχρι στιγμής, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν έχουν παρουσιαστεί προβλήματα που να καθιστούν αναγκαία τη μη λειτουργία κάποιας σχολικής μονάδας.
Ακόμα, όσον αφορά προβλήματα στα σχολικά κτήρια και αναγκαίες παρεμβάσεις φθορών ή ζημιών που έχουν καταγραφεί, αναφέρεται ότι ο δήμος κινείται με ίδιους πόρους. Να σημειωθεί ότι για τη φετινή σχολική χρονιά δεν έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς του δήμου τα χρήματα που κεντρικά η Πολιτεία κατανέμει. Παρόλα αυτά, ο δήμος προχωράει με μια μεγάλη εργολαβία, προϋπολογισμού 800.000 ευρώ, που αφορά στην επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων. Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι ο δήμος είναι έτοιμος, προκειμένου μέσω της Περιφέρειας να προχωρήσει σε μία μεγάλη παρέμβαση στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, με προϋπολογισμό άνω των 3 εκ. ευρώ.