Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 15:14

“Kalamata@Smartcity Innovation Talks” στις 27 Φεβρουαρίου

Γράφτηκε από την
“Kalamata@Smartcity Innovation Talks” στις 27 Φεβρουαρίου

Υβριδική εκδήλωση “Kalamata@Smartcity Innovation Talks” θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με ενημέρωση από το δήμο, αποτελεί τη συνέχεια του επιτυχημένου City Innovation Talks, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2020 στην Αθήνα από την Crowdpolicy, με τη συμμετοχή της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, της Περιφέρειας Αττικής και 30 δημάρχων από όλη τη χώρα, όπου παρουσίασαν καλές πρακτικές.
Στόχος του εργαστηρίου-ανοιχτής εκδήλωσης, είναι η ανάπτυξη δημιουργικής συζήτησης για την αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων και καινοτομιών που έχουν στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη της Καλαμάτας, την τοπική ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος, τη συμμετοχικότητα και τη βιωσιμότητα.
Βασικά θέματα που θα αναδειχθούν, είναι η προετοιμασία της επόμενης μέρας, ώστε μια έξυπνη πόλη να μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνολογική καινοτομία και τις νέες τάσεις για την υλοποίηση δράσεων με τοπικά και εθνικά οφέλη. Μέσα από το Kalamata@Smartcity Innovation Τalks υποστηρίζεται η ενεργή συμμετοχή του δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας.
Στο Kalamata@Smartcity Innovation Τalks θα συμμετάσχουν και θα τοποθετηθούν: Ο υφυπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας. O βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας. Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης. Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλης Ξυγκώρος. Ο CTO/CIO, Co-founder της Crowdpolicy Γιώργος Καραμανώλης. Startup εταιρείες, φορείς και στελέχη του ιδιωτικού τομέα της περιοχής. Συντονίζει η Ελένη Μαυρόγαλου, Public Affairs Digital Consultant της Crowdpolicy.
Την εκδήλωση μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται για την ψηφιακή καινοτομία, τις έξυπνες πόλεις και τις νέες σχετικές τεχνολογικές τάσεις.
Θα πραγματοποιηθεί υβριδικά μέσα από τον συνεργατικό χώρο “House by Phaos” στην Καλαμάτα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Διαδικτύου.
Το Kalamata@Smartcity Innovation Τalks διοργανώνεται από την “Φάος” ΚοινΣΕπ και υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Δήμο Καλαμάτας και την Crowdpolicy.
Εγγραφές και συμμετοχή στο https://hello.crowdapps.net/citytalk-kalamata/

 


NEWSLETTER