Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2021 08:48

Στα "Παλιάμπελα” σε 45 στρέμματα το αθλητικό κέντρο Καλαμάτας

Γράφτηκε από τον


Το Αθλητικό Κέντρο στη δυτική πόλη της Καλαμάτας προβλέπεται να γίνει σε χώρο 45 στρεμμάτων, στα “Παλιάμπελα”, που διαθέτει άλλα 8 στρέμματα περίπου για θέσεις στάθμευσης και ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος για τέτοια χρήση από το ΓΠΣ.

Αυτό μας επεσήμανε χθες σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, όσον αφορά το αίτημα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών - αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, Θεόδωρο Σκυλακάκη, για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Αθλητικού Κέντρου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κ. Βασιλόπουλος έκανε λόγο για “φιλέτο”, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν τέτοια “φιλέτα” μέσα σε μια πόλη, που είναι χαρακτηρισμένα και δεν χρειάζεται τροποποίηση του ΓΠΣ.
Ενημέρωσε ότι έχουν ξεκινήσει διερευνητικές επαφές για να συνταχθεί μια προ-προμελέτη με ενδεικτικό προϋπολογισμό, για να υπάρχει ένας μπούσουλας για το τι ακριβώς συζητούν.
Ανέφερε ότι το έργο περιλαμβάνει κλειστό παλέ ντε σπορ, προπονητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, κολυμβητήριο 25 μέτρων και εμπορικά καταστήματα, “για να είναι βιώσιμο ως επένδυση, μια μεγάλη επένδυση για την περιοχή μας”.
Για τον τρόπο που θα υλοποιηθεί η επένδυση, ο δήμαρχος είπε ότι στη συνέχεια “θα βρούμε και τους επενδυτές. Δήμος και επενδυτές, με ΣΔΙΤ θα γίνει, με ευέλικτη διαδικασία. Θα μπορούσαν να διεκδικήσουν από τα 12 δισ., από άτοκα δάνεια που δίνει το Ταμείο Ανάκαμψης”.
Γ.Σ.