Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2013 07:34

Διαφωνίες για την περιουσία του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα

Διαφωνίες για την περιουσία του Λιμενικού Ταμείου στην Καλαμάτα

Σε κλίμα έντασης συζητήθηκε και τελικά αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για τη μεταβίβαση της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Καλαμάτας. 

Κατά τη συνεδρίαση που ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου και 5 από τα 9 μέλη της επιτροπής ζήτησαν αναβολή προκειμένου να αναζητηθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας των ακινήτων. 

Η ιδιοκτησία του Λιμενικού Ταμείου που έχει απογραφεί από το νυν πρόεδρο Σταύρο Παπαχρήστου, είναι τα κτήρια του συγκροτήματος του Τελωνείου, το Λιμεναρχείο, το κτήριο του Λιμενικού Ταμείου και οι εγκαταστάσεις των λιμενεργατών. Ενώ το Λιμενικό Ταμείο θεωρεί ιδιοκτησία του τα εν λόγω ακίνητα, οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών κι ο εκπρόσωπος των λιμενεργατών τα χαρακτηρίζουν περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου, κι επιθυμούν κατά περίπτωση διαβεβαιώσεις από το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. 

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, υπέρ της αναβολής -μέχρις ότου δοθούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας- ψήφισαν οι εκπρόσωποι των ναυτικών πρακτόρων, του Επιμελητηρίου, του τελωνείου, του Λιμεναρχείου κι ένας εκπρόσωπος της Περιφέρειας. Κατά της αναβολής ψήφισαν 2 εκπρόσωποι της Περιφέρειας καθώς επίσης του Λιμενικού Ταμείου και του δήμου. 

Να σημειωθεί πως η μεταβίβαση της περιουσίας του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας ήταν η τελευταία πράξη που έπρεπε να ολοκληρωθεί πριν τη ενεργοποίηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, διαδικασία που πλέον θα καθυστερήσει. Σύμφωνα με τον κ. Παπαχρήστου  αφού τέθηκε ζήτημα τίτλων ιδιοκτησίας, λύση αναμένεται να δώσει πλέον γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μ. Αγγελάκας.