Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 10:37

Οριστικός ανάδοχος για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Οριστικός ανάδοχος για ανάπλαση πλατείας Υπαπαντής

Την κατακύρωση της σύμβασης στον ανάδοχο, την PPS Square Tεχνική IKE, για το έργο ανάπλασης της πλατείας Υπαπαντής, προϋπολογισμού 1.680.200 ευρώ, πρόκειται να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας αύριο στη 1 το μεσημέρι, με τηλεδιάσκεψη.


Το έργο θα υλοποιηθεί με έκπτωση 55,23%, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, και η συμβατική του προθεσμία είναι 300 ημέρες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Να υπενθυμίσουμε ότι από το έργο της ανάπλασης έχει εξαιρεθεί το νοτιοανατολικό άκρο της πλατείας Υπαπαντής, σε έκταση περί τα 160 τ.μ., για το οποίο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά για την ανασκαφή των αρχαίων που βρίσκονται εκεί μπαζωμένα. Θέση που κατά τον δήμαρχο, δεν εμποδίζει την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, όπως έχει αποτυπωθεί στο τοπογραφικό διάγραμμα κι έχει προσδιοριστεί στην εγκεκριμένη μελέτη ανάπλασης του χώρου της πλατείας.
Στόχος της ανάπλασης στην πλατεία Υπαπαντής είναι να αποκατασταθεί το δάπεδο, να τοποθετηθούν νέα καθιστικά, να αναβαθμιστεί ο φωτισμός, να ενισχυθεί το πράσινο της πλατείας και να πάψει να είναι χώρος στάθμευσης.


NEWSLETTER